Logo

Έφοδος των οικονομικών εισαγγελέων στην οικία Βγενόπουλου



 
 

vgenopoulos 24-7-2016Σε έφοδο στην οικία Βγενόπουλου αλλά και σε σπίτια συνεργατών του προέβησαν οικονομικοί εισαγγελείς, με σκοπό τη συλλογή στοιχείων για τις υποθέσεις για τις οποίες εμπλέκεται ο επιχειρηματίας με τη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με το protothema.gr. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι εισαγγελείς πήραν ηλεκτρονικούς...

υπολογιστές αλλά και άλλα έγγραφα με σκοπό την ενδελεχή μελέτη τους.

Η κίνηση αυτή των οικονομικών εισαγγελέων έρχεται σαν συνέχεια της από 22 Ιουλίου παραγγελίας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, με βάση την οποία ανασύρθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από το αρχείο οι δικογραφίες για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου που είχαν τεθεί από τις εισαγγελείς Γεωργία Τσατάνη και Αθηνά Θεοδωροπούλου.

Οι επίμαχες δικογραφίες παραδόθηκαν ήδη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου, προκειμένου να εξεταστεί το περιεχόμενο τους από την αρχή.

Η ανάσυρση από το αρχείο έγινε λόγω των νέων στοιχείων που ανέκυψαν και τέθηκαν υπόψη της κυρίας Δημητρίου. Μεταξύ των στοιχείων αυτών είναι αναφορές και έγγραφα πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα των Γιάννη Τσιρώνη και Νίκου Σιφουνάκη, η άσκηση της πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της Γεωργίας Τσιρώνη από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση του κ. Βγενόπουλου, δημοσιεύματα του Τύπου, όπως και το γεγονός ότι η έρευνα για τον επίμαχο επιχειρηματία σχετικά με την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας και τα ομόλογα, είχε ξεκινήσει με αυτοκαταγγελία του κ. Βγενόπουλου.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα ο Ανδρέας Βγενόπουλος εκδιώχθηκε από την προεδρία της MIG, πρόκειται για τον όμιλο επιχειρήσεων που είχε δημιουργήσει ο ίδιος.

Ζητείται η έκδοσή του στην Κύπρο

Το άνοιγμα της υπόθεσης Βγενόπουλου στην Ελλάδα σηματοδοτεί εξελίξεις και στην Κύπρο. Δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» της Κύπρου πριν από κάποιες ημέρες τόνιζε ότι έχουν αποφασιστεί διώξεις σχετικά με υπόθεση διαφθοράς που κατά κύριο λόγο αφορά τον χρηματισμό του πρώην κεντρικού τραπεζίτη της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

Χθες, η εφημερίδα σε άρθρο της, στην έντυπη έκδοσή της, αναφέρει ότι καταχωρείται, ίσως και την ερχόμενη Δευτέρα, το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου για υπόθεση διαφθοράς στην οποία συγκατηγορούμενός του θα είναι και ο Ανδρέας Βγενόπουλους. Ήδη, ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, η θυγατέρα του Αθηνά Χριστοδούλου και ο πρώην σύζυγός της Ανδρέας Κιζουρίδης, κλήθηκαν στην αστυνομία και κατηγορήθηκαν γραπτώς. Στο ίδιο κατηγορητήριο, που αφορά την υπόθεση του 1 εκατ. ευρώ που έλαβε το 2007 η εταιρεία C. Christodoulou Consultants από την Focus Maritime Corp. θα βρίσκονται επίσης οι Μ. Ζ., Κυριάκος Μάγειρας και Μιχάλης Φόλε. Πρόκειται για άτομα του περιβάλλοντος του Ανδρέα Βγενόπουλου. Οι προσπάθειες της ανακριτικής ομάδας και της γενικής εισαγγελίας απέφεραν καρπούς και το στοίχημα είναι πλέον "το κατά πόσο oi Ελλαδικές αρχές θα εκδώσουν τους εξ Ελλάδος κατηγορούμενους οι οποίοι, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο, θα αρνηθούν να παρουσιαστούν οικειοθελώς ενώπιον της Κυπριακής Δικαιοσύνης" επισημαίνει η κυπριακή εφημερίδα.

Οι νέες αποκαλύψεις του Hot Doc

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται τα στοιχεία για τις σχέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου με μαύρο χρήμα και κρυφές εταιρίες. Τις συνομιλίες «φωτιά» του επιχειρηματία και συνεργατών του αποκαλύπτει το Hot Doc.

Στις νομίμως καταγεγραμμένες συνακροάσεις οι οποίες παραδόθηκαν στην Εισαγγελία από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ακριβώς επειδή περιέχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα στελέχη του Βγενόπουλου αναφέρονται σε μη νόμιμες συναλλαγές, γίνονται άμεσες και έμμεσες αναφορές σε κίνηση χρημάτων που πρέπει να δικαιολογηθούν ή να εμφανιστεί ότι προέρχονται από τρίτους.

Το Hot Doc δημοσιεύει όλες της ηχογραφημένες συνομιλίες που «καίνε» τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Πότε έγιναν και πως συνδέονται με τα στοιχεία που αποκάλυψαν οι έλεγχοι για τις δανειοδοτήσεις στη Λαϊκή Τράπεζα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-7-2016 από directNEWS.gr πηγή: koutipandoras.gr


Τελευταίες Ειδήσεις