Logo

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χίο - Ολοκληρωτική καταστροφή για τα μαστιχόδεντρα



 
 

fwtia xios 26-7-2016Νύχτα τρόμου και αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι της Χίου, οι οποίοι ελπίζουν πλέον ότι τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα θα κατασβήσουν πλήρως τις εναπομείνασες εστίες πυρκαγιάς. Όλα τα μέτωπα μέχρι τις πρώτες ώρες της Τρίτης βρίσκονταν σε ύφεση, ενώ από τη μεγάλη πυρκαγιά καταστραφήκαν...

χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού, ώστε να αποφευχθούν οι αναζωπυρώσεις, τα δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τα τρία ελικόπτερα, που το βράδυ παρέμειναν στη Χίο, ώστε να ξεκινήσουν τις ρίψεις από το πρωί της Τρίτης.

Το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στα μαστιχοχώρια Ελάτα, Βέσσα και Λιθί, η καταστροφή είναι σχεδόν ολοκληρωτική..

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χίου, Μανόλη Βουρνού, η καμένη έκταση είναι περίπου 35.000 στρέμματα, ενώ όπως σημείωσε «η φωτιά θα σβήσει εντελώς μέχρι το απόγευμα αν βοηθήσει ο καιρός και διατηρηθούν οι χαμηλής έντασης άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή».

Στάχτη το 90% των μαστιχόδεντρων σε Ελάτα, Βέσσα και Λιθί

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Γ. Τούμπο, μέχρι και το 90% των μαστιχόδεντρων καταστράφηκε στα χωριά Λιθί, Ελάτα και Βέσσα ενώ σημαντικές είναι οι καταστροφές σε Μεστά, Αρμόλια και Πυργί.

Σήμερα, τις πληγείσες περιοχές θα επισκεφθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Θεοφάνη Κουρεμπέ.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-7-2016 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις