Logo

Χειροπέδες σε απατεώνα που καταζητούνταν με ευρωπαϊκό ένταλμα



 
 

syllhpsh 25-8-2016Ένας από τους πιο γνωστούς καταζητούμενους στη Γαλλία για απάτη 9 εκατομμυρίων δολαρίων συνελήφθη στη Βούλα. Σύμφωνα με την huffingtonpost, πρόκειται για τον Alli Shoobhi Kassem 56 χρόνων από το Λίβανο ή τον Karrim Lakkis 54 χρόνων από τη Γουινέα. Οι αστυνομικοί τον περιγράφουν ως τον...

άνθρωπο με τις δύο ταυτότητες.

Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα). Η σύλληψη έγινε από αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής σε πολυτελή κατοικία των νοτίων προαστίων.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν, ότι ο συλληφθείς εμφανιζόταν στα θύματά του ως επιφανής επιχειρηματίας-επενδυτής, που μπορούσε να δώσει μεγάλες αποδόσεις σε επενδύσεις προκειμένου να αποκομίσουν μεγάλα οικονομικά οφέλη. Πρόσφατα με αυτόν τον τρόπο είχε εξαπατήσει δύο μεγάλους επιχειρηματίες στη Γαλλία κατορθώνοντας να αποσπάσει 9.000.000 δολάρια.

Μετά τη σύλληψή του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εκτέλεση Ποινών και αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του.

Για τη συγκεκριμένη σύλληψη η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Συνελήφθη χθες (24-8-2016), ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με την συνδρομή δικαστικού λειτουργού και σε συνεργασία με τις Αρχές της Γαλλίας, 56χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Λιβάνου ή Γουινέας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της νομιμοποίησης προϊόντων εγκλήματος και της απάτης (νομικά χαρακτηριζόμενων ως υπεξαίρεση μέσω οργανωμένης συμμορίας), με επιβληθείσα ποινή φυλάκισης έξι (6) ετών.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-8-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις