Logo

Στο στόχαστρο των εισαγγελέων τα δάνεια Ψυχάρη, Μπόμπολα, Αλαφούζου



 
 

psyxarhs mpompolas alafouzos 29-8-2016Συνταρακτικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν τόσο από τα πορίσματα της Τραπέζης της Ελλάδος όσο και από τις εν εξελίξει εισαγγελικές έρευνες, που εξετάζουν τις δανειακές συμβάσεις που έχουν συνάψει οι τράπεζες με τα μεγαλύτερα μιντιακά μαγαζιά, σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών». Όπως γράφει...

η εφημερίδα, παράλληλα με τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια σε κόμματα και media, συνεχίζονται οι έρευνες της Δικαιοσύνης που εστιάζονται ως επί το πλείστον στη μεθοδολογία που ακολουθούσαν οι τραπεζίτες στη χορήγηση των δανείων.

Με βάση όσα έχουν διαρρεύσει, σημειώνουν τα «Παραπολιτικά» φαίνεται να έχει εντοπιστεί τεράστιο ζήτημα, που σχετίζεται κυρίως με τις προσωπικές εγγυήσεις που έχουν δοθεί από τους ιδιοκτήτες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στην παρούσα φάση, το πρόβλημα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα στελέχη των πιστωτικών ιδρυμάτων που χορήγησαν τα δάνεια, αφού, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, στις περισσότερες περιπτώσεις προκύπτει το αδίκημα της απιστίας.

Συγκεκριμένα, οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι έχει ανακύψει τεράστιο ζήτημα με τις προσωπικές εγγυήσεις που έχουν δοθεί πρώτιστα από τους Σταύρο Ψυχάρη και Γιάννη Αλαφούζο και δευτερευόντως από την οικογένεια Μπόμπολα.

Για τους δύο πρώτους το θέμα των προσωπικών εγγυήσεων συνδέεται άμεσα και με τη δέσμευση των προσωπικών τους λογαριασμών. Η κυβέρνηση, που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, τόσο στην περίπτωση του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ όσο και σε αυτήν του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ έχει φροντίσει να στείλει τα απαιτούμενα μηνύματα.

Από κει και πέρα, στο εσωτερικό των τραπεζών επικρατεί μεγάλη αναταραχή, αφού πλέον κανείς δεν γνωρίζει τι του ξημερώνει. Η «γραμμή» που έχει δοθεί από τα υψηλά κλιμάκια των τραπεζών είναι να υπάρξει άμεσα συνεννόηση με τους δανειολήπτες, προκειμένου πριν από την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας να έχουν δοθεί νέες εμπράγματες εγγυήσεις.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι στους τραπεζικούς κύκλους προκαλεί αρνητικά σχόλια το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν επιδεικνύει το ίδιο, ζωηρό ενδιαφέρον για τα δάνεια -και τη δικαστική τους εξέλιξη- που έχει λάβει ο «Πήγασος» της οικογένειας Μπόμπολα.

Μάλιστα, οι κακές γλώσσες έχουν αρχίσει να διαδίδουν ότι όχι μόνο δεν υπάρχει ανάλογη αντιμετώπιση, αλλά, απεναντίας, έχουν γίνει και παρεμβάσεις προκειμένου να πέσει στα μαλακά το αφεντικό του «Εθνους». Φυσικά, αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί, από τη στιγμή που βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελέων το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος σχετικά με τα δάνεια του «Πήγασου».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-8-2016 από directNEWS.gr πηγή: Παραπολιτικά


Τελευταίες Ειδήσεις