Logo

Άκης Τσελέντης: Δεν εφησυχάζουμε. Υπάρχει συσσωρευμένη σεισμική ενέργεια [ηχητικό]



 
 

akis-tselentisΝα μην εφησυχάζουν Πολιτεία, επιστήμονες και πολίτες ζήτησε μέσω δηλώσεων που έκανε στο www.apokalypseis.com ο καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Άκης Τσελέντης. Αφορμή o πρόσφατος...

καταστροφικός σεισμός στην κεντρική Ιταλία που έχει σαν αποτέλεσμα τεράστιες υλικές ζημιές και τον θάνατο εκατοντάδων πολιτών.

«Ο σεισμός στην Ιταλία δεν έχει καμιά σχέση με τους σεισμούς που σημειώνονται στην χώρα μας. Όμως θα πρέπει να είμαστε συνεχώς «υποψιασμένοι» καθώς υπάρχει συσσωρευμένη σεισμική ενέργεια σε αρκετά ρήγματα τα οποία θα οδηγήσουν σίγουρα σε ισχυρό σεισμό. Το πότε θα εκδηλωθεί αυτός δεν έχει σημασία ούτε μπαίνω σε διαδικασία να πω κάτι περισσότερο καθώς κατά το παρελθόν οδηγήθηκα μέχρι και στην Δικαιοσύνη επειδή μίλησα για σεισμό που τελικά εκδηλώθηκε...» – ανέφερε στο www.apokalypseis.com ο κ. Τσελέντης και πρόσθεσε :

« Αυτό που προέχει είναι η ετοιμότητα και ο έλεγχος των κτηρίων. Δυστυχώς ένας έλεγχος στα δημόσια κτήρια που ξεκίνησε πριν από 15 περίπου χρόνια δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και αυτό δείχνει ότι η Πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπίζει κάπως επιπόλαια το θέμα των σεισμών. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Όπως επίσης δεν πρέπει στο όνομα της οικονομικής κρίσης να περικόπτονται οι δαπάνες για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας».

Ο κ. Τσελέντης αποκάλυψε ότι αυτή την περίοδο εφαρμόζεται πιλοτικά σε σχολεία της Αττικής και Κορινθίας το σενάριο της προσομοίωσης ενός σεισμικού γεγονότος και καταγράφεται αναλυτικά σε υπολογιστές η γενικότερη συμπεριφορά των συγκεκριμένων κτηρίων με σκοπό να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την συμπεριφορά τους σε περίπτωση σεισμικού γεγονότος .

*του Μάκη Νοδάρου

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-8-2016 από directNEWS.gr πηγή:apokalypseis.com


Τελευταίες Ειδήσεις