Logo

Χίος: Συνελήφθη Τούρκος εισαγγελέας - Ζητά πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα



 
 

tourkos-syllhpshΈνας 50χρονος Τούρκος εισαγγελέας συνελήφθη στη Χίο και ζήτησε πολιτικό άσυλο υποστηρίζοντας ότι απειλείται η ζωή του από το καθεστώς Ερντογάν. Ο Τούρκος δικαστικός, εισήλθε παράνομα στη χώρα μας τα ξημερώματα της Τρίτης και εντοπίστηκε στην περιοχή...

της Αγίας Ελένης, σε μικρή πλαστική βάρκα, στην οποία επέβαιναν άλλοι έξι πρόσφυγες από τη Συρία. Στους λιμενικούς που τον συνέλαβαν δήλωσε αμέσως την ταυτότητά του και ενέφερε ότι επιβιβάσθηκε στη βάρκα από ακτή νότια του Τσεσμέ στην τουρκική χερσόνησο της Ερυθραίας. Επίσης, τους έδειξε όλα τα προσωπικά έγγραφά του που πιστοποιούν την ιδιότητά του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζήτησε πολιτικό άσυλο, δηλώνοντας ότι διώκεται για τις ιδέες του από το καθεστώς Ερντογάν.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου, χωρίς συνήγορο υπεράσπισης παρά μόνον με μεταφράστρια, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην χώρα. Ο ίδιος σύμφωνα με το astraparis.gr αρνήθηκε να λάβει προθεσμία τριών ημερών που του πρότεινε η πρόεδρος του δικαστηρίου και ζήτησε την άμεση εκδίκαση της υπόθεσής του.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου τόνισε ότι αμέσως μετά το πραξικόπημα παρέμεινε κρυμμένος και χωρίς καμία επαφή με την οικογένειά του, φοβούμενος ότι θα είχε την τύχη χιλιάδων άλλων δικαστικών και εισαγγελέων που η κυβέρνηση Ερντογάν έχει φυλακίσει.

Τελικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή. Ο 50χρονος εισαγγελέας κρατείται μέχρις ότου εξεταστεί το αίτημά του για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-8-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις