Logo

Απάτη με εικονικά έργα της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης - Ποινικές διώξεις σε πέντε άτομα



 
 

nomarxiathessalonikis 30-8-2016Ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος πέντε προσώπων που εμπλέκονται σε υπόθεση με έργα «μαϊμού» της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, που αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών...

Δημόσιας Διοίκησης.

Η υπόθεση αφορά συνολικά 29 τεχνικά έργα, που στοίχισαν στο δημόσιο, περίπου, 1,1 εκατ. ευρώ και τα οποία εμφανίζονταν να έχουν εκτελεστεί κατά το χρονικό διάστημα 2004-07, αλλά - όπως προέκυψε - δεν έγιναν ποτέ.

Το σχετικό πόρισμα των ελεγκτών τέθηκε υπόψιν του εισαγγελέα διαφθοράς, ο οποίος παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης, σε βάρος πέντε ατόμων, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της απάτης κατά του δημοσίου, της άμεσης συνέργειας στην προηγούμενη πράξη, της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στην παραπάνω ψευδή βεβαίωση. 

Μεταξύ αυτών που θα διωχθούν περιλαμβάνονται ο τότε διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, δύο επιβλέποντες μηχανικοί και δύο εργολάβοι.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται κατόπιν εντολής εισαγγελέα που δόθηκε το φθινόπωρο του 2014 κι αφού περιήλθαν σε γνώση του έγγραφα της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών της σημερινής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ανάμεσα στα έργα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι έργα αποκατάστασης υφιστάμενων υποδομών, με επίκεντρο περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, όπως η Καλλιθέα και η Νέα Φιλαδέλφεια.

Σημειώνεται, ότι η περαιτέρω διερεύνηση της δικογραφίας θα ανατεθεί στην ειδική ανακρίτρια διαφθοράς, που θα καλέσει τα εμπλεκόμενα πρόσωπα σε απολογία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-8-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις