Logo

Δίκη Energa - Hellas Power: Την αθώωση Μηλιώνη ζητά η εισαγγελέας



 
 

milionis floros 16-9-2016Την αθώωση του Βασίλη Μηλιώνη, ενός εκ των δύο βασικών κατηγορουμένων στη δίκη για το σκάνδαλο Energa – Hellas Power, καθώς και άλλων 11 προσώπων, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας. Αντίθετα, πρότεινε την ενοχή του έτερου βασικού κατηγορουμένου, Αριστείδη Φλώρου, καθώς και...

των υπόλοιπων έντεκα κατηγορουμένων, κατά περίπτωση για αδικήματα όπως ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και λαθρεμπορία.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, οι 19 δικάζονται για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/1950) λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Ειδικότερα, οι δυο εταιρείες ως πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, φέρονται ότι εισέπρατταν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας (χαράτσι) για λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά δεν απέδιδαν τα χρήματα αυτά στο δημόσιο, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημία η οποία εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 270 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται, ότι και οι 19 κατηγορούμενοι βρίσκονται εκτός φυλακής λόγω της παρέλευσης του 18μήνου.

Πριν από την έναρξη της δίκης, αλλά και στο ακροατήριο, η πλευρά των κατηγορουμένων με έγγραφες δηλώσεις γνωστοποίησε στις αρμόδιες αρχές ότι δεσμεύονται να επιστρέψουν στο Δημόσιο 83 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 103 εκατ. που, όπως υποστηρίζουν, είναι διαθέσιμα σε εταιρικούς λογαριασμούς.

Η δίκη, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015, συνεχίζεται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-9-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις