Logo

Συνελήφθη 25χρονος που δήλωνε τελωνειακός και εξαπατούσε επιχειρηματίες



 
 

xeiropedes 17-9-2016Συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές Ηγουμενίτσας 25χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι μέλος εγκληματικής ομάδας. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός, μαζί με δυο ακόμα συνεργούς του, εξαπατούσαν επιχειρηματίες από τον Απρίλιο του 2016. Προσέγγιζαν τηλεφωνικά ιδιοκτήτες καταστημάτων και επιχειρήσεων...

πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ. Οι δράστες δήλωναν αστυνομικοί ή τελωνιακοί και ενημέρωναν τα θύματα ότι μπορούσαν να τους προμηθεύσουν κατασχεμένα εμπορεύματα, τα οποία είχαν εκποιηθεί σε πολύ χαμηλότερες τιμές, αμέσως μετά κανόνιζαν σημεία συνάντησης και αποσπούσαν σημαντικά ποσά από τους επιχειρηματίες.

Ο 25χρονος συνελήφθη, επ' αυτοφώρο, να παραλαμβάνει χρηματικό ποσό ύψους 2.200 ευρώ και μία εταιρική σφραγίδα, από 34χρονο καταστηματάρχη.

Στη δικογραφία, συμπεριλαμβάνονται οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του συλληφθέντα, ηλικίας 35 ετών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες έχουν αποσπάσει χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 24.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών στα "δίχτυα" των δραστών έπεσαν δύο καταστηματάρχες από την Ηγουμενίτσα, από τους οποίους απέσπασαν 3.500 ευρώ, από τέσσερις επιχειρηματίες από τη Θεσσαλονίκη απέσπασαν 17.700 ευρώ, ενώ από δύο επιχειρηματίες στην περιοχή του Πειραιά απέσπασαν 3.250 ευρώ.

Σε βάρος του 25χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργηματικές πράξεις και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ κρατείται, και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή Ιωαννίνων.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-9-2016 από directNEWS.gr πηγή: Ημερησία


Τελευταίες Ειδήσεις