Logo

Ο Γ. Προβόπουλος και το σκάνδαλο της Πειραιώς στη Ζάκυνθο



 
 

trapeza_peiraiwsΈνοχη σιωπή – παρά τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις – εξακολουθεί να κρατάει ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, για το μεγάλο σκάνδαλο της… εξαφάνισης 43 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, στη Ζάκυνθο.

Για το μεγάλο αυτό σκάνδαλο, που ξέσπασε στις 19 Ιουλίου 2007, είχε κατηγορηθεί αρχικά η διευθύντρια του υποκαταστήματος, με αποτέλεσμα να ασκηθεί εναντίον της ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος.

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να αποδειχθεί – με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου – ότι το κατηγορητήριο εναντίον της δεν ίσχυε και να της αρθούν οι περιοριστικοί όροι που της είχαν επιβληθεί.

Η ίδια από την πρώτη στιγμή υπεραμυνόταν της αθωότητάς της, ισχυριζόμενη ότι τα «εξαφανισμένα» χρήματα βρίσκονταν στους εσωτερικούς λογαριασμούς της τράπεζας, αφού η όλη υπόθεση ήταν μια μεθοδευμένη λογιστική ζημιά.

Δηλαδή, τα ανώτερα στελέχη της Πειραιώς έστησαν μια δήθεν υπόθεση υπεξαίρεσης, ύψους 43 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να εισπράξουν από την ασφαλιστική εταιρεία ισόποση αποζημίωση για καλυπτόμενο κίνδυνο, εξαιτίας ζημίας που προκλήθηκε από απιστία υπαλλήλου!

Το εκπληκτικό είναι ότι όταν, το καλοκαίρι του 2007, ξέσπασε το σκάνδαλο στη Ζάκυνθο, ο Γιώργος Προβόπουλος ήταν αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, από την οποία παραιτήθηκε το Μάιο 2008, προκειμένου να αναλάβει διοικητής της ΤτΕ.

Το 2007 φέρεται, επίσης, να είχε στην κατοχή του 227,071 μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς.

Μήπως, λοιπόν, σήμερα και μετά τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις, ο Γ. Προβόπουλος αισθάνεται την ανάγκη να πληροφορήσει τους φορολογούμενους πολίτες, για το τί ακριβώς συνέβη στη Ζάκυνθο με τη μεγάλη κομπίνα της τράπεζας στην οποία εργαζόταν τότε, σε θέση – κλειδί;

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-12-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις