Logo

Τα φιστίκια ενισχύουν την καρδιαγγειακή υγεία



 
 

fistikia kardia 4-3-2015Η κατανάλωση φιστικιών σε μικρές ποσότητες μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο θνησιμότητας, ιδίως από καρδιαγγειακή νόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η τακτική κατανάλωση φιστικιών μείωσε τη θνησιμότητα σε άντρες και γυναίκες...

όλων των ομάδων και υποδεικνύει ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να αποτελέσει φτηνό και θρεπτικό τρόπο μείωσης της θνησιμότητας και της καρδιαγγειακής νόσου παγκοσμίως.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ''Internal Medicine'', περιέλαβε περισσότερους από 70.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ και 130.000 ανθρώπους στη Σαγκάη.

Ο ερευνητής Xiao-Ou Shu, του Vanderbilt-Ingram Cancer Center (VICC), δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε πως η κατανάλωση φιστικιών συνδεόταν με μειωμένη θνησιμότητα και θνησιμότητα από καρδιαγγειακή νόσο σε κυρίως χαμηλού εισοδήματος λευκό και έγχρωμο πληθυσμό στις ΗΠΑ και σε κατοίκους της Σαγκάης.

Όσοι πήραν μέρος στη μελέτη παρακολουθήθηκαν για 5 έως 12 χρόνια, ενώ φάνηκε μειωμένος κίνδυνος θνησιμότητας σε 17-21% των συμμετεχόντων.

Σύμφωνα με το iatronet.gr, ο κίνδυνος θνησιμότητας από καρδιαγγειακή νόσο μειώθηκε μεταξύ 23-38%.

Ο ερευνητής William Blot προειδοποίησε ότι επειδή τα στοιχεία ήταν από επιδημιολογικές έρευνες παρατήρησης και όχι από τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές δεν είναι σίγουρος αν τα φιστίκια καθαυτά είναι υπεύθυνα για τη μειωμένη θνησιμότητα.

Ο Blot, πρόσθεσε ότι τα ευρήματα ενισχύουν προηγούμενες έρευνες που υπέδειξαν οφέλη από την κατανάλωση ξηρών καρπών και ότι είναι ενθαρρυντικά.

Οι ξηροί καρποί έχουν υψηλά επίπεδα ακόρεστων λιπαρών, ινών, βιταμινών και αντιοξειδωτικών και μπορούν να ενισχύσουν την καρδιαγγειακή υγεία, ακόμα και με 30 γραμμάρια την εβδομάδα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-3-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις