Logo

Πώς να κάνετε μόνες σχέδια στα νύχια σας



 
 

sxedia_nyxia-21-11-2010Έχετε κάνει μανικιούρ, έχετε βάψει τα νύχια σας στο χρώμα που θέλετε, αλλά και πάλι νιώθετε ότι κάτι λείπει. Το να κάνετε σχέδια στα νύχια σας είναι αρκετά εύκολο, ακόμα κι αν δεν είστε ο Πικάσο.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα σχέδια είναι τα εξής: μανό στα χρώματα της επιλογής σας, οδοντογλυφίδες, ασετόν και αρκετή υπομονή. Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσετε τι σχέδιο θέλετε να φτιάξετε στα νύχια σας.

Για παράδειγμα, προτιμάτε να φτιάξετε λουλούδια, να κάνετε πουά σχέδια ή περίτεχνες ρίγες; Ανάλογα λοιπόν με το σχέδιο της επιλογής σας, θα εξαρτηθεί και το αν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε οδοντογλυφίδες. Παραδείγματος χάριν, η οδοντογλυφίδα είναι ιδανική αν θέλετε να σχεδιάσετε ρίγες, καθώς σας βοηθάει να τις κάνετε λεπτές και ομοιόμορφες ενώ αν επιλέξετε να σχεδιάσετε λουλούδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την άκρη απ’ το πινέλο του μανό.

Τα σχέδια πρέπει να γίνονται μόνο όταν το μανό, με το οποίο έχετε βάψει τα νύχια σας, έχει στεγνώσει, αλλιώς τα χρώματα θα ανακατευτούν μεταξύ τους και το πιο πιθανό είναι να πρέπει να ξαναβάψετε τα νύχια σας απ’ την αρχή.

Για να σχεδιάσετε ένα λουλούδι, ακουμπήστε απαλά την άκρη απ’ το πινέλο του μανό της αρεσκείας σας στο σημείο του νυχιού που επιθυμείτε, ώστε να φτιάξετε την κεντρική κουκκίδα του λουλουδιού. Στην συνέχεια, επιλέξτε ένα διαφορετικό χρώμα και κάντε ακριβώς την ίδια κίνηση, αλλά αυτή τη φορά ακουμπήστε το πινέλο περιμετρικά απ’ την κεντρική κουκκίδα, έτσι ώστε να φτιάξετε τα πέταλα του λουλουδιού. Αφήστε τα να στεγνώσουν και αν επιθυμείτε, μπορείτε μετά με την οδοντογλυφίδα, να σχεδιάσετε μικρά φυλλαράκια γύρω απ’ το λουλούδι. Καλό είναι, πριν φτιάξετε τα φυλλαράκια στα νύχια σας, να τα σχεδιάσετε πρώτα σε ένα χαρτί έτσι ώστε να μπορέσετε να πειραματιστείτε και να αποφασίσετε ποιο σχέδιο προτιμάτε από αυτά που φτιάξατε.

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα απλό πουά σχέδιο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακουμπήσετε απαλά το πινελάκι του μανό στα νύχια σας, αρκετές φορές, μέχρι να κρίνετε ότι έχετε επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι βούλες μπορεί να είναι πιο λεπτές ή πιο χοντρές, πιο αραιές ή πιο πυκνές, ανάλογα με το τι σας αρέσει καλύτερα.

Αν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε οδοντογλυφίδα για να κάνετε σχέδια, βουτήξτε απαλά την άκρη της στο χρώμα που έχει στην άκρη του το πινελάκι του μανό. Το κόλπο είναι να πάρετε μία ικανοποιητική ποσότητα χρώματος, χωρίς όμως να είναι υπερβολική. Το να φτιάξει κανείς σχέδια με οδοντογλυφίδα, απαιτεί αρκετή υπομονή και μεράκι. Αν είστε αρχάρια, φροντίστε, για αρχή, να σχεδιάζετε αφηρημένα σχήματα, καθώς αν αρχίσετε κατευθείαν με κάποιο πολύπλοκο σχέδιο θα σας δυσκολέψει και δύσκολα θα πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.

Ό,τι σχέδιο κι αν κάνετε, πρέπει πρώτα να το αφήσετε να στεγνώσει καλά και στη συνέχεια, να περάσετε μία στρώση διάφανο μανό (βάση) στα νύχια σας. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατέψετε το σχέδιο που φτιάξατε απ’ το να χαλάσει και θα δώσετε μια πιο λεία εμφάνιση στα νύχια σας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-11-2010 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Καλοκαιρινά σχέδια για τα νύχια

Πώς να κάνετε μανικιούρ μόνες σας στο σπίτι


Τελευταίες Ειδήσεις