Logo

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας των διάσημων, Όσκαρ ντε λα Ρέντα [φωτο]



 
 

oscar dela renta 21-10-2014Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή ο σχεδιαστής  Οscar de la Renta, ο οποίος ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο...

χώρο της μόδας τα τελευταία τουλάχιστον 50 χρόνια.

Το Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο  ABC News επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου επικαλούμενο ένα μέλος της οικογένειας Ντε λα Ρέντα. 

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της αυτοκρατορίας του σχεδιαστή, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη,  δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν τον θάνατο του Οscar de la Renta, ο οποίος είχε διαγνωστεί ότι πάσχει από καρκίνο το 2006.

Μια από τις τελευταίες  δουλειές του Oscar de la Renta, ήταν το γαμήλιο φόρεμα της Αμάλ Αλαμουντίν, διάσημης δικηγόρου και συζύγου του ηθοποιού, Τζορτζ Κλούνει, ενώ από τα χέρια του έχουν περάσει πλήθος διάσημων κυριών από τη διεθνή πολιτική και την showbiz.

Ο Oscar de la Renta, γνωστός στον χώρο της μόδας για τα ρομαντικά φορέματά του, γεννήθηκε στη Δομινικανή Δημοκρατία στις 22 Ιουλίου 1932 και έγινε διάσημος τη δεκαετία του 1960 για το ντύσιμο της πρώην Πρώτης Κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζάκι Κένεντι.

oscar dela renta2 21-10-2014

 

Σε πολύ νεαρή ηλικία έφυγε από την πατρίδα του για να σπουδάσει ζωγραφική και σχέδιο στην Ισπανία. Στην πορεία τον κέρδισε ο χώρος της μόδας. Μαθήτευσε δίπλα σε διάσημους σχεδιαστές, όπως ο Antonio Castillo και ο Cristóbal Balenciaga.

oscar dela renta3 21-10-2014

Το ταλέντο του του έφερε σύντομα διακρίσεις και έστρωσε το δρόμο για μια λαμπρή καριέρα στον κόσμο της μόδας με διεθνή επιτυχία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις