Logo

Eurovision 2015: "One last breath" με την Μαρία - Έλενα για τη Βιέννη [βίντεο]



 
 

Maria Elena3 4-3-2015Η Μαρία-Έλενα Κυριάκου και το "One last breath" είναι τελικά η φετινή συμμετοχή της Ελλάδας στον 60o διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί στην Βιέννη της Αυστρίας.

Το τραγούδι επιλέχτηκε ύστερα από ψηφοφορία κριτικής επιτροπής και κοινού (televoting) σε ποσοστό 50-50, σε μια ειδική βραδιά στο νυχτερινό κέντρο "Έναστρον Music Hall"...

όπου ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας ΝΕΡΙΤ και το νεανικό μουσικό κανάλι MAD TV διοργάνωσαν από κοινού τον Ελληνικό Τελικό "Εurosong 2015"!

Η Μαρία-Έλενα κέρδισε τις εντυπώσεις με την μοναδική φωνή της και την εκπληκτική ερμηνεία της και κατάφερε να επικρατήσει.

Την επιτροπή που ήταν επταμελής φέτος αποτελούσαν:

Ο συνθέτης και διευθυντής στα Μουσικά Σύνολα της ΝΕΡΙΤ, Νίκος Ξανθούλης, οι συνθέτες Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Νιάρχος και Τζικ Νακασιάν, η επί σειρά ετών διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της ΕΡΤ, Λίτσα Πισκερά, η Ρεγγίνα Κουρή από την πλευρά του MAD και η τραγουδίστρια Μαριάννα Ευστρατίου.

Η Μαίρη Σινατσάκη και η Ντορέττα Παπαδημητρίου ήταν οι παρουσιάστριες του ελληνικού τελικού που είχε τη σφραγίδα του MAD, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια του show είχε ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Τα πέντε τραγούδια που διαγωνίστηκαν παρουσιάστηκαν με την εξής σειρά, όπως προέκυψε από κλήρωση:

C Real 4-3-2015"Crash And Burn"

Ερμηνεία: C Real

Μουσική-Στίχοι: Tάκης Δαμάσχης

Δισκογραφική εταιρεία: Feelgood Records

 

 

 

Οι C Real κατάφεραν να... τα σπάσουν και ειδικότερα η Γεωργία Λαζοπούλου με την εμφάνισή της άναψε φωτιές... με την καλή την έννοια... 

 

 Thomai Apergh 4-3-2015
"Jazz & Συρτάκι"

Ερμηνεία: Θωμαή Απέργη & Legend

Μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος

Στίχοι: Γιάννης Σίννης

Δισκογραφική εταιρεία: Panik Records

 

 

 

 

 

Αυτό το κορίτσι παρόλο που είναι πολύ όμορφo έχει ένα τρόπο να τα κάνει "μαντάρα" στα live... Ήταν υπερβολική στις κινήσεις, με αστάθεια στη φωνή και παρόλο που μας προκάλεσε να σηκωθούμε από... χάμω, το μόνο που κατάφερε ήταν... να ξανακάτσουμε...
 

Barrice 4-3-4015

"Έλα"

Ερμηνεία: Barrice 

Μουσική/Στίχοι: Niclas Olausson & The Beatbox, Victoria Chalkiti

Δισκογραφική εταιρεία: Spicy Music

 

 

 

 

 

 

 

Συμπαθητικό αγόρι, όλο έλα και έλα...  δεν μου είπε ποτέ πού να πάω, παρόλο που ετοιμάστηκα... κρίμα το συρτάκι...

 

Shaya 4-3-2015"Sunshine"

Ερμηνεία: Shaya

Μουσική/Στίχοι: Shaya Hansen /Thomas Reil /Jeppe Reil/ Marios Psimopoulos

Δισκογραφική εταιρεία: Planetworks

 

 

 

 

 

 

 

 

Παρόλο που έκανε ό,τι μπορούσε (χόρεψε, έβγαλε ρούχα, έφερε έναν ξανθό (!) να παίζει κλαρίνο) το μόνο που κατάφερε είναι να... λάμψει δια της απουσίας της από τη Βιέννη.  

 

Maria Elena 4-3-2015"One last breath"

Ερμηνεία: Μαρία-Έλενα Κυριάκου

Μουσική: Ευθύβουλος Θεοχάρους και Μαρία Έλενα Κυριάκου

Στίχοι : Βαγγέλης Κωνσταντινίδης και Εβελίνα Τζιώρα

Δισκογραφική εταιρεία: Minos EMI – Universal

 

 

 

Μ' ένα κόκκινο φουστάνι, ένα πιάνο και τη φωνή της κατάφερε να βρίσκεται αυτή τη στιγμή... One last breath πριν τη Βιέννη. Να της ευχηθούμε καλή επιτυχία.

 

Κατά τα άλλα, η βραδιά ήταν ένα MAD show με πολλές εκπλήξεις επί σκηνής πέρα από τις live εμφανίσεις των υποψηφίων καλλιτεχνών, σε σκηνοθεσία όπως πάντα του Φωκά Ευαγγελινού. Η Έλενα Παπαρίζου δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη βραδιά, αφού φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη νίκη του «My Number One».

Καλεσμένοι στο show επίσης ήταν οι περσινοί εκπρόσωποι της χώρας μας Freaky Fortune & Riskykidd, ο Λούκας Γιώρκας, που εκπροσώπησε τη χώρα μας στη Eurovision το 2011 με το "Watch my dance", αλλά και οι ONE που εκπροσώπησαν την Κύπρο το 2002 και ενώθηκαν και πάλι ειδικά για τη βραδιά αυτή, καθώς επίσης και ο Θάνος Καλλίρης.

Επίσης, εμφανίστηκε και ο εκπρόσωπος της Κύπρου στη Βιέννη, Γιάννης Καραγιάννης, με το "One Thing I Should Have Done".

Η βραδιά ξεκίνησε με αφιέρωμα στο "My Number One" και την Έλενα Παπαρίζου που 10 χρόνια πριν χάρισε την πρωτιά στην χώρα μας. Αρχικά, οι 5 διαγωνιζόμενοι επί σκηνής τραγούδησαν σε διασκευή το Number One και στη συνέχεια ακούστηκαν δηλώσεις απ' όλους τους συντελεστές του τραγουδιού με αναμνήσεις από τη βραδιά εκείνη. Στη συνέχεια, η Έλενα Παπαρίζου ερμήνευσε το "Rise like a Phoenix", με το οποίο η Conchita Wurst επικράτησε στην Κοπεγχάγη την περασμένη χρονιά.

Ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς η παρουσία του Φώτη Σεργουλόπουλου, ο οποίος μαζί με τις οικοδέσποινες Ντορέττα Παπαδημητρίου και Μαίρη Συνατσάκη αλλά και τους Γιάννη Πουλόπουλο και Κατερίνα Σουλιώτη έπαιξαν live ένα παιχνίδι με ερωτήσεις που αφορούσαν στο θεσμό του διαγωνισμού.

Το "One last breath" θα διαγωνιστεί στον Πρώτο Ημιτελικό της διοργάνωσης στις 19 Μαΐου και πρόκειται να να εμφανιστεί στην έκτη θέση.

 

 

 

 

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 4-3-2015 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Eurovision 2015: Δείτε τα τραγούδια του ελληνικού τελικού [βίντεο]


Τελευταίες Ειδήσεις