Logo

Κινητοποιήσεις για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το «μαύρο» στην ΕΡΤ [βίντεο+φωτο]



 
 

ert 11-6-2014Ήταν 11 Ιουνίου 2013 όταν στις 23:12 κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το τελευταίο δελτίο ειδήσεων, έπεσε το «μαύρο» στην...

ΕΡΤ.

Σήμερα Τετάρτη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από εκείνη την πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης κι ενώ η Εθνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση συνεχίζει να υπάρχει μέσα από το εγχείρημα της ελεύθερης ΕΡΤ στο Διαδίκτυο, τα συνδικάτα βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά των απολύσεων και της διαθεσιμότητας.  

Συγκεκριμένα, από τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, που μαζί με ομοσπονδίες και ενώσεις του Τύπου είχε κηρύξει τετράωρη στάση εργασίας. 

Λίγο μετά τις 13:00 οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος και έφθασαν, περίπου, στις 14:00 έξω απο το υπουργείο Οικονομικών, όπου παραμένουν οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, οι οποίες ζητούν την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης για επαναπρόσληψή τους.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν εκτός από τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης, σχολικοί φύλακες και διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ. 

Νωρίτερα στα Προπύλαια είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν κατά της διαθεσιμότητας οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που βρίσκονται σε απεργία από σήμερα Τετάρτη και έως την Παρασκευή.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρονται τα εξής: «Δεκαπέντε μέρες μετά τις εκλογές οι εργαζόμενοι ξαναβγαίνουμε απεργιακά στους δρόμους του αγώνα στις 11 Ιουνίου, για να διαδηλώσουμε ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της. Στις 11 Ιουνίου κλείνει ένας χρόνος από "το μαύρο" της μνημονιακής κυβέρνησης στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και βρίσκει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ να συνεχίζουν τον αγώνα για τις δουλειές τους, την αξιοπρέπειά τους και την πραγματική ενημέρωση.

»Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν καθημερινά, για να γυρίσουν πίσω στις δουλειές τους, ενάντια στην παράνομη άρνηση του Στουρνάρα να υλοποιήσει την απόφαση των δικαστηρίων.

Οι 1500 απολυμένοι σχολικοί φύλακες βρίσκονται στους δρόμους μαζί με τις καθαρίστριες, έξω από το υπ. Οικονομικών για το δικαίωμα στη δουλειά. Οι εκπαιδευτικοί παραμένουν στις επάλξεις για να μην απολυθεί κανένας καθηγητής.

Η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, παρόλη την μαζική αποδοκιμασία της στις πρόσφατες εκλογές συνεχίζει να υλοποιεί τη βάρβαρη πολιτική που διαλύει τις ζωές χιλιάδων εργαζόμενων, την Παιδεία και την Υγεία. Και από δίπλα έρχεται και η επιπλέον διάλυση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Φάνηκε με τον πιο καθαρό τρόπο ότι αν δεν του σταματήσουμε με τους αγώνες μας δεν πρόκειται να σταματήσουν τις βάρβαρες πολιτικές τους. Θα συνεχίσουν να ακολουθούν πιστά τις προσταγές του Σόιμπλε που ζητάει νέες θυσίες από τον λαό, θα φέρουν νέα μνημόνια και νέες επιθέσεις».

Επίσης, η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι:  «η 11η Ιουνίου δεν είναι "μία ημέρα- σταθμός για το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης" όπως ισχυρίζονται. Είναι μια μαύρη μέρα-όνειδος για τη Δημοκρατία και την ενημέρωση στην Ελλάδα».

Από την πλευρά τους οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ  υπογραμμίζουν ότι η «συμβολική εκδήλωση για τη μαύρη επέτειο είναι γιορτή και κραυγή αντίστασης. Γιορτή για τον δίκαιο αγώνα που συμπληρώνει 12 μήνες και συνεχίζουμε, με πολύ κόπο και αυταπάρνηση να δίνουμε για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας. Κραυγή αντίστασης στο μαύρο που έχει πλακώσει τις ζωές όλων των Ελλήνων».

Στις 19:00 έξω από το Ραδιομέγαρο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατά της διαθεσιμότητας, των απολύσεων και του «μαύρου» στην ΕΡΤ.

ert2 11-6-2014

Στην κινητοποίηση καλούν: ΠΟΣΠΕΡΤ – ΠΟΕΣΥ – ΠΟΕΠΤΥΜ - διοικητικοί ΕΚΠΑ – απολυμένες Καθαρίστριες υπ. Οικονομικών – ΕΙΝΑΠ - ΔΙακλαδική Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή Διαθεσίμων-Απολυμένων (ΔΙΑΣΕΔΑ) – Συντονισμός ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες- ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – με τη στήριξη του ΕΚΑ.

ert3 11-6-2014

Ανακοινώσεις από τα κόμματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση στο ραδιομέγαρο αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος «από την επίθεση του κ. Σαμαρά στο δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης. Ένας χρόνος που συνεχίζεται ο ηρωικός αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ, ο οποίος ξεπερνά το αίτημα για την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και αφορά την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Δίνουμε ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής, για μια δημόσια ραδιοτηλεόραση ανεξάρτητη, πλουραλιστική, στην υπηρεσία του πολιτισμού και της δημοκρατίας».

ert4 11-6-2014

Η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο για κορυφαία πράξη θεσμικού αυταρχισμού αναφερόμενη στο κλείσιμο της ΕΡΤ πριν από ακριβώς ένα χρόνο, υπογραμμίζοντας ότι επρόκειτο για έναν «ξαφνικό θάνατο».

ert5 11-6-2014

Όπως τονίζει η ΔΗΜΑΡ, το «μαύρο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν «μαύρο» στη δημοκρατία, αλλά και «μαύρο» στην ιδιωτική ζωή και την καθημερινότητα χιλιάδων εργαζομένων, που απολύθηκαν εν μια νυκτί και δεν έχουν πάρει ακόμα τις αποζημιώσεις τους.

ert6 11-6-2014

Καταλήγοντας την ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ υπενθυμίζει ότι αποχώρησε από την τότε τρικομματική κυβέρνηση, καθώς δεν μπορούσε «να αποδεχθεί μονομερείς αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που κατέλυαν κάθε έννοια κυβερνητικής συνεργασίας, επιμένει ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν σχέση με οριζόντιες απολύσεις και λογικές πυγμής».

 Η συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο 

Παρόντες στη συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο ήταν ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, οι βουλευτές του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημήτρης Στρατούλης και Παναγιώτης Λαφαζάνης, από τους ΑΝ.ΕΛ ο Πάνος Καμμένος, η Ραχήλ Μακρή και ο Τέρενς Κουίκ και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-6-2014 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις