Logo

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση - Κίνηση απόγνωσης λέει ο ΣΥΡΙΖΑ



 
 

samaras 1-10-2014Με την έναρξη της νέας συνόδου της Βουλής (την ερχόμενη εβδομάδα) η κυβέρνηση θα ζητήσει την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης...

της.

Αυτό δήλωσε την Τετάρτη η  κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, προσθέτοντας ότι η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα, ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας του, τον Φεβρουάριο του 2015.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου έχει ως εξής: 

Κατά τη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, αποφασίστηκαν και ανακοινώνονται τα εξής:

1. Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τη συνταγματική πρακτική, έναν μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015.

2. Με την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής, η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν, σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος.

Ευ. Βενιζέλος: Κινήσεις πολιτικής σταθερότητας

«Αποφασίσαμε δύο θεσμικές κινήσεις πολιτικής σταθερότητας και εθνικού στρατηγικού προσανατολισμού» δήλωσε κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Οι δυνάμεις της ανευθυνότητας, της δημαγωγίας και της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο. Η πατρίδα θα προχωρήσει γιατί υπάρχει σχέδιο που τη βγάζει από την κρίση και την πηγαίνει στην επόμενη μέρα», είπε ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην απόφαση για την επιβεβαίωση εμπιστοσύνης της Βουλής και έναρξης της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το Φεβρουάριο.

ΣΥΡΙΖΑ: Κίνηση πανικού

Για «απεγνωσμένη προσπάθεια να κρατηθούν λίγους μήνες ακόμη στην εξουσία», έκαναν λόγο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενα στην κίνηση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, είπε ότι η κυβερνητική κίνηση είναι μια κίνηση πανικού για να εκβιαστούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «την ψήφο εμπιστοσύνης να την δώσει ο λαός».

Παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η απόφαση των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου υπαγορεύθηκε από την ανάγκη να βρουν μία διέξοδο στις πολλαπλές πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση, από την τρόικα, την κοινωνία, τον ΣΥΡΙΖΑ και ενδοκυβερνητικές δυνάμεις.

Επίσης, άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η κίνηση αυτή θα προσδώσει περαιτέρω κύρος και αξιοπιστία στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, χαρακτηριστικά ανέφερα ότι «είναι ηλίου φαεινότερο ότι πρόκειται να κίνηση κορυφής των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου που δεν αφορά τον λαό και γι αυτό οι βουλευτές και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ βρίσκονται πλέον όχι ενώπιον του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου αλλά ενώπιον του λαού».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-10-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις