Logo

Μεγάλες αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό για την υπόθεση Χαϊκάλη - αντιδράσεις βουλευτών



 
 

vouli1 20-12-2014Σε σήριαλ εξελίχθηκαν οι δηλώσεις της ανεξάρτητου βουλευτή, Χρυσούλας Γιαταγάνα για την υπόθεση Χαϊκάλη, με την ίδια να διαψεύδει...

πριν από λίγο ό,τι είχε ειπωθεί.

Νωρίτερα, όμως, απαντώντας στην Χρ. Γιαταγάνα από το λογαριασμό του στο twitter, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε: "Ενεργοποιούνται τα εν υπνώσει μαξιλάρια".

Αργότερα, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, στη δικαιοσύνη θα προσφύγουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με αφορμή τις δηλώσεις της κας Γιαταγάνα ότι «ο Γ. Αποστολόπουλος είναι ακόμα συνεργάτης του Πάνου Καμμένου».

«Ο Γ. Αποστολόπουλος αποχώρησε την άνοιξη του 2013. Έχουμε ζητήσει την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων. Οποιοσδήποτε μας συκοφαντεί θα τον παραπέμψουμε στη Δικαιοσύνη. Αυτό θα συμβεί τη Δευτέρα με την Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία έχει φύγει από τους ΑΝΕΛ εδώ και εννέα μήνες χωρίς να εξηγήσει τους λόγους της αποχώρησής της και σήμερα εμφανίσθηκε να ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης. Τελικά τι φοβούνται; Η Εισαγγελία έχει το λόγο» αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι ΑΝΕΛ δεν θα προσφύγουν τελικά κατά της Χρυσούλας Γιαταγάνα για τις δηλώσεις της ότι ο Γ.Αποστολόπουλος ήταν συνεργάτης του Π.Καμμένου, καθώς η ανεξάρτητη και προερχόμενη από το κόμμα βουλευτής ανασκεύασε το περιεχόμενο των όσων είπε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Προηγουμένως, ευθεία επίθεση στους Βουδούρη - Παραστατίδη εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης. Ο κ. Αηδόνης δήλωσε πως δεν τους αναγνωρίζει πλέον ως συναδέλφους, τους χαρακτήρισε ιεροεξεταστές, σκουλήκια και τυφλοπόντικες ενώ δεν έλειψαν και εκφράσεις οι οποίες θα μπορούσαν να εκληφθούν ακόμα και ως απειλές.

Συγκεκριμένα, ο Χ. Αηδόνης δήλωσε: «Από τις αρχές Οκτωβρίου μίλησα για την ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας, ξεκαθάρισα ότι θα ψηφίσω για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αρνήθηκα την στήριξη στην κυβέρνηση και καταψήφισα τον προϋπολογισμό. Δεν υπολόγισα όμως τους ιεροεξεταστές, δεν με καλύπτει καμία ανασκευή τους. Περίμενα έστω και σήμερα τη συγνώμη τους. Τα σκουλήκια, καλά τους είπε ο κ. Λυκούδης, είναι και τυφλοπόντικες γιατί κρύβονται.

Ο κ. Αηδόνης αποχωρώντας από το βήμα, προσέθεσε φορτισμένος, απευθυνόμενος προς την έδρα: «Α και κάτι που ξέχασα, να προσέχουν αυτοί, να μην κυκλοφορούν πολύ αυτές τις μέρες, είμαι από χωριό και έχουμε φήμη πρωτόγονου».

Αποστάσεις από την κοινή δήλωση των βουλευτών Οδ. Βουδούρη και Θ. Παραστατίδη και τους υπαινιγμούς περί χρηματισμού όσων ανεξάρτητων βουλευτών ψήφισαν υπέρ της Προεδρικής εκλογής κράτησε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Χρ. Μαχαίρας.

«Άλλο πολιτική διαφωνία, άλλο διαφορετικές πολιτικές απόψεις και άλλο πολιτικός καννιβαλισμός», είπε ο κ. Μαχαίρας. Διέψευσε ακόμη πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ότι τρεις βουλευτές θα προτείνουν τον κ. Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην τρίτη ψηφοφορία λέγοντας ότι έχει δηλώσει επανειλλημένα πως δεν ενδιαφέρεται.

Σε δήλωση ενδεικτική για τη στάση που θα κρατήσει στις επόμενες ψηφοφορίες για την προεδρική εκλογή, προέβη και ο ο επικεφαλής της ομάδας Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Πάρις Μουτσινάς: «Δεν μπορώ να δώσω φιλί ζωής στην κυβέρνηση Βενιζέλου Σαμαρά».

«Δεν μπορώ να επαναφέρω πλέον την πρόταση μου για κυβέρνηση Ειδικού Σκοπού, ούτε μπορώ να δώσω φιλί ζωής στην κυβέρνηση Βενιζέλου - Σαμαρά. Έχει δρομολογηθεί η πορεία προς τις εκλογές».

«Δεν τροφοδοτούμε πολεμική προσωπικού χαρακτήρα, η οποία συμβάλει στο να θολώσει το πολιτικό διακύβευμα των ημερών» σημείωσαν σε νέα δήλωσή του οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδ. Βουδούρης και Θ. Παραστατίδης, τονίζοντας ότι η τοποθέτησή τους σχετικά με την υπόθεση Χαϊκάλη «παραμορφώθηκε από ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία έδωσαν αδίκως ένα περιεχόμενο προσωπικής επίθεσης, που δεν έχει καμία σχέση με τις θέσεις μας. Μέριμνά μας ήταν να ξεπεράσουμε το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, σχετικά με το θέμα της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας και όχι να αφήσουμε υπόνοια χρηματισμού κάποιων βουλευτών. Επαναλαμβάνουμε ότι ουδέποτε στοχεύσαμε να απαξιώσουμε κανένα συνάδελφο βουλευτή και ακόμα περισσότερο να "κατηγορήσουμε" οποιονδήποτε και ανακάλεσαν την δήλωση της 19ης Δεκεμβρίου, διότι «μόνο έτσι μπορεί να τερματιστεί η διαστρέβλωση των θέσεών μας» όπως ανέφεραν.

«Στο παρών» και στις επόμενες δύο ψηφοφορίες θα εμμείνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, σύμφωνα με δηλώσεις του στο ΚΟΚΚΙΝΟ.

Αποστάσεις από την επιχειρηματολογία της ΝΔ για την υπόθεση κράτησε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος μιλώντας Στο Κόκκινο απέρριψε τον ισχυρισμό της Συγγρού περί συμπαιγνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. Επιπλέον, ο Γιώργος Κύρτσος απέφυγε να υιοθετήσει τη ρητορική της κινδυνολογίας του Μαξίμου περί Grexit σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αντεπίθεση φαίνεται να περνάνε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, απευθυνόμενοι πλέον θεσμικά απευθείας στον πρωθυπουργό. Έτσι λοιπόν, επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για την υπόθεση Χαϊκάλη κατέθεσε η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Η κα.Χρυσοβελώνή ζητεί να μάθει γιατί ο πρωθυπουργός δεν έχει υποβάλει «καμία απολύτως μήνυση επί 9 ολόκληρους μήνες για την υπόθεση Μπαλτάκου;».

«Η σιωπή σας ενώπιον της Δικαιοσύνης ισοδυναμεί με αποδοχή των καταγγελιών Μπαλτάκου για αλλοίωση του πολιτεύματος;», ρωτά η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

O βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ χαρακτήρισε εντυπωσιακή την απόπειρα πολιτικών δυνάμεων και Μέσων Ενημέρωσης να επιρρίψουν ευθύνες στον Π. Χαϊκάλη για την αποκάλυψη της απόπειρας δωροδοκίας, αντί να αξιολογήσουν προσεκτικά το υπάρχον υλικό.

*Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-12-2014 από directNEWS.gr πηγή: stokokkino


Τελευταίες Ειδήσεις