Logo

FT: Η Μέρκελ γνωρίζει ότι η Ε.Ε. πρέπει να συνεχίσει να εμπλέκεται ακόμα και αν βγει "όχι"»



 
 

ft 2-7-2015Η Άνγκελα Μέρκελ παίρνει εκδίκηση από τον Αλέξη Τσίπρα, επειδή την πίεσε με το δημοψήφισμα, αναφέρουν σε σημερινό τους άρθρο οι Financial Times, διαπιστώνοντας, ωστόσο, ότι η Ευρώπη θα πρέπει να συνεχίσει...

να μιλάει με την Ελλάδα, ακόμα και μετά από ένα «όχι».

Η εφημερίδα επικαλείται δήλωση ανώτατου βουλευτή του CDU που φέρεται να υποστηρίζει ότι η κ. Μέρκελ θα περιμένει, όπως έχει πει, μέχρι το δημοψήφισμα και μετά θα σηκώσει το τηλέφωνο και θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας.

«Θα το χρησιμοποιήσει ως μια ευκαιρία» αναφέρει, καθώς σε πολλές πρωτεύουσες της ευρωζώνης υπάρχει η ελπίδα πως μια ψήφος στο «ναι» - υπέρ μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές – θα πίεζε τον κ. Τσίπρα να κάνει υποχωρήσεις ή ακόμα και να παραιτηθεί, ανοίγοντας το δρόμο για ένα πιο συναινετικό ηγέτη.

«Η Μέρκελ γνωρίζει ότι η Ε.Ε. πρέπει να συνεχίσει να εμπλέκεται ακόμα και αν βγει "όχι"» στην Ελλάδα, σχολιάζει ο ερευνητής στο European Council on Foreign Relations, ένα think-tank με έδρα τις Βρυξέλλες, Τζόζεφ Γιάνινγκ.

Και αυτό, γιατί η Ελλάδα θα παρέμενε μέλος της Ε.Ε. και της ευρωζώνης και μια χώρα με μια οικονομία υπό κατάρρευση και κλιμακούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια. «H Eυρώπη δεν μπορεί να κλείσει την πόρτα στην Ελλάδα, δεν είναι ένα μακρινό αποτυχημένο κράτος της Λατινικής Αμερικής», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γιάνινγκ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-7-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις