Logo

ΕυκλείδηςΤσακαλώτος: Δεν θα δεχθούμε μία μη βιώσιμη λύση [βίντεο]



 
 

tsakalwtos varoufakhs 6-7-2015Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί μία μη βιώσιμη λύση. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών, τόνισε: «Η ελληνική...

κυβέρνηση θέλει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές».

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι  η Αθήνα δεν πρόκειται να αποδεχθεί μία μη βιώσιμη λύση, ενώ αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της Κυριακής, υποστήριξε ότι το μήνυμα θα μείνει στην οικονομική ιστορία.

«Ένας λαός που έχει υποφέρει τόσα πολλά παρόλη την πίεση και την κατάσταση στις τράπεζες και αυτό που έκαναν τα ΜΜΕ, τις πιέσεις στο χώρο δουλειάς, αντιστάθηκε και είπε ότι αξίζει αυτός ο τόπος κάτι καλύτερο. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο χάρη στον Γιάνη Βαρουφάκη. Να συζητάει όλος ο πλανήτης για μία βιώσιμη λύση. Νομίζω ότι όλοι μαζί, όλος ο λαός πρέπει να του πει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ελπίζω να συνεχίσω αυτό το έργο. Θα είναι δίπλα μου και θα μου δίνει συμβουλές. Θέλουμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση. Για κάτι καλύτερο για τους ανθρώπους που υποφέρανε. Για όλους αυτούς δουλεύουμε, Ο Ελληνικός λαός απέδειξε ότι δεν είναι τόσο ατομικιστής όσο του λένε, και πως δεν κοίταξε μόνο τον εαυτό του φοβούμενος.»

Βαρουφάκης: «Αυτό που κάναμε όλους αυτούς τους μήνες ήταν, αντί να αναθεματίζουμε το σκοτάδι, να ανάψουμε ένα μικρό κεράκι.»

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε: «Η μοναδική είδηση σήμερα πρέπει να είναι το μεγαλειώδες «όχι» του ελληνικού λάου και ο τρόπος που η κυβέρνηση πρέπει να κεφαλαιοποιήσει αυτή την ιστορική στιγμή. Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση, έχουμε μια κοινή διάγνωση με τον Ευκλειδη Τσακαλώτο: το πρόβλημα των τελευταίων 5 ετών είναι η ανάδραση μεταξύ της αυτοτροφοδοτούμενης λιτότητας, της ύφεσης, της ανισότητας και του μη βιώσιμου χρέους. Ο κοινός στόχος μας είναι το σπάσιμο του ανατροφοδοτούμενου κύκλου.»

Ο κ. Βαρουφάκης, αφού αναφέρθηκε στα ανοιχτά θέματα του υπουργείου Οικονομικών  έκανε μια σύντομη αποτίμηση του έργου του, υποστηρίζοντας ότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει επιτευχθεί ένα σοβαρό πλήγμα στη φοροδιαφυγή, που θα αποφέρει σημαντικά έσοδα. Πρόσθεσε ότι το δεύτερο ζητούμενο είναι η φορολογική αναδιάρθρωση και τρίτο ζητούμενο οι start ups επιχειρήσεις.

Καταλήγοντας υπογράμισε ότι «Αυτό που κάναμε όλους αυτούς τους μήνες ήταν, αντί να αναθεματίζουμε το σκοτάδι, να ανάψουμε ένα μικρό κεράκι.»

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-7-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις