Logo

Ο «καυτός» διάλογος Τσίπρα-Ολάντ το βράδυ της Κυριακής



 
 

tsipras holland 6-7-2015Η ιστοσελίδα του γαλλικού περιοδικού Le Nouvel Observateur, αποκαλύπτει τον «καυτό» διάλογο που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τη νύχτα της Κυριακής. Η συμπεριφορά μεγάλου και συμπονετικού αδελφού από τη Γαλλία...

προς την Ελλάδα τελείωσε, φέρεται να είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας. Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα του γαλλικού περιοδικού, ο κ. Τσίπρας τόνισε στον Ολάντ ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στη ζώνη του ευρώ και κάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο να μην έχει «καμία αμφιβολία γι' αυτό».

Η Le Nouvel Observateur συνεχίζει, γράφοντας ότι ο Ολάντ είπε στον πρωθυπουργό: «Αλέξη, θέλω να συνεχίσουμε τον διάλογό μας στα γαλλικά με μεταφραστή για να μην υπάρχει καμία παρανόηση σε σχέση με όσα πρόκειται να σου πω και τα πράγματα να είναι ξεκάθαρα ανάμεσά μας. Εσύ έχεις πλέον την ευθύνη να κάνεις προτάσεις. Η μπάλα βρίσκεται στο δικό σου γήπεδο. Πρέπει να ξέρεις ότι πολλά κράτη στην Ευρωζώνη έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ. Εάν θέλεις πια να διαπραγματευτείς, πρέπει να το κάνεις σε σοβαρές βάσεις. Είμαι έτοιμος να σε βοηθήσω, αλλά πρέπει να μου δώσεις κι εσύ ένα χεράκι. Βοήθησέ με για να σε βοηθήσω».

Στο σημείο εκείνο –σύμφωνα πάντα με το περιοδικό- ο κ. Τσίπρας φέρεται να διαβεβαίωσε τον Φρανσουά Ολάντ ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι έτοιμες και επεξεργασμένες. Σύμφωνα με το περιοδικό, οι αξιωματούχοι της γαλλικής Προεδρίας εντυπωσιάστηκαν από την οξύτητα και την αυστηρότητα του τόνου του προέδρου της Γαλλίας. «Αλέξη, ο χρόνος είναι ελάχιστος. Κάθε ώρα μετρά πλέον. Δεν υπάρχει πολύς χώρος. Πρέπει να κινηθείς άμεσα», πρόσθεσε ο κ. Ολάντ, όπως αναφέρουν οι πηγές του περιοδικού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-7-2015 από directNEWS.gr πηγή:koutipandoras,gr 


Τελευταίες Ειδήσεις