Logo

"Θιγμένοι" οι καναλάρχες, ζητούν περισσότερο διάλογο πάνω στο ν/σ για τις άδειες



 
 

eithsee 30-7-2015Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) για να δώσουν το στίγμα τους μετά τη δημοσίευση του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης για την προκήρυξη διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες...

Βασική τους ένσταση ήταν η απουσία, όπως είπαν, ουσιαστικού διαλόγου πριν τη διαμόρφωση του σχεδίου νόμου.

Μιλώντας στη συνέντευξη, ο Πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ και διευθυντής του STAR Πάνος Κυριακόπουλος υποστήριξε πως "οι τηλεοπτικοί σταθμοί επιθυμούν πρώτοι και άμεσα ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου" αλλά διατύπωσε το "παράπονο" πως "πριν την σύνταξη του νομοσχεδίου δεν υπήρξε κανένας διάλογος με τον κλάδο, προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο που λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους". "Η πρόταση που έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση περιέχει πολλές αοριστίες και κινδυνεύει να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από ό,τι επιδιώκεται να λύσει", είπε ο κ. Κυριακόπουλος.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του ΑΝΤ1 Στρατής Λιαρέλλης είπε πως το τοπίο στην ψηφιακή εποχή είναι ρυθμισμένο και ζήτησε κι αυτός με τη σειρά του περισσότερο διάλογο. "Τα επιχειρήματα που έχουν επικρατήσει στο δημόσιο διάλογο δεν ισχύουν, επειδή το θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόζεται πια εξαιτίας του ψηφιακού φάσματος, είναι ρυθμισμένο, στη βάση όσων η ίδια η Πολιτεία έχει θέσει, εξαιτίας και των σχετικών ευρωπαϊκών υποχρεώσεων" τόνισε. Άφησε μάλιστα αιχμές κατά της κυβέρνησης ότι δυσφημεί τους τηλεοπτικούς σταθμούς με το να καταγγέλει συνεχώς το καθεστώς λειτουργίας τους.

Ζητούν ελεύθερη αγορά, προσφέροντας το ίδιο "προϊόν"

Οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών καναλιών αντιδρούν στο νομοσχέδιο με το επιχείρημα ότι δημιουργεί συνθήκες υπερ-ρυθμισμένης αγοράς καθώς σύμφωνα με το προς διαβούλευση σχέδιο, ο υπουργός Επικρατείας ορίζει τον αριθμό των αδειών πανελλαδικής εμβέλειας που θα τίθενται στο διαγωνισμό. Σε αυτό το μήκος κύματος, ο Στρατής Λιαρέλλης αναφέρθηκε στην αρχή της φιλελεύθερης σχολής στα ΜΜΕ που θέλει το περιεχόμενο των ιδιωτικών ΜΜΕ να μην ελέγχεται από κανένα μηχανισμό.

Η αλήθεια είναι πως η προσέγγιση στην οποία αναφέρεται ο κ. Λιαρέλλης προϋποθέτει προσφορά διαφορετικών μιντιακών προϊόντων ώστε να δίνονται επιλογές στον τηλεθεατή - καταναλωτή. Στην περίπτωση της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης κι όσον αφορά στο ενημερωτικό κομμάτι, η γραμμή ήταν μία κι αυτό φάνηκε με τον πλέον τραγικό για τη Δημοκρατία τρόπο την εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-7-2015 από directNEWS.gr πηγή: koutipandoras.gr


Τελευταίες Ειδήσεις