Logo

Μητρόπουλος: «Δεν θα αφήσω ηγεσία και συντρόφους να με σπιλώσουν»



 
 

mitropoulos 31-8-2015«Δεν θα αφήσω ούτε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ούτε κάποιον σύντροφο μέσα από αυτή την υπηρεσιακή αθλιότητα να με σπιλώσουν» δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με το αίτημα για άρση ασυλίας του. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε...

ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν αποφασιστεί η αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Επανέλαβε, ότι ήταν ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής και πέταξε το μπαλάκι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον να πάρει θέσει για το αν θα είναι υποψήφιος ξανά με το κόμμα.

Αναφορικά με την υπόθεση δήλωσε ότι «το γραφείο μου εισέπραξε τα χρήματα όχι εγώ προσωπικώς. Είναι από παρασχεθείσες δικηγορικές υπηρεσίες. Δεν εκδόθηκε απόδειξη για την αμοιβή αυτή αφού αμέσως διεκδικήθηκε δικαστικώς από δυο πρώην συνεργάτες μου δικηγόρους που είχαν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της υπόθεσης και ύστερα από 10 έτη δικαστικό αγώνα έληξε σε βάρος του γραφείου μας. Ως συνέπεια της έκδοσης των υπ αριθμών 2910/2006 (925/2009 Αρείου πάγου και 9721/2005 αποφάσεων το εφετείου Αθηνών απο το αρχικό ποσό του 1.000.000 δολ ΗΠΑ το γραφείο μας υποχρεώθηκε να καταβάλει το ποσό των 900.000 δολαρίων».

Νωρίτερα, είχε δηλώσει ότι «η υπονόμευσή μου έγινε από υπηρεσιακούς παράγοντες, κι όχι από πολιτικά πρόσωπα».

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχει συμβεί με παρεμβάσεις υπηρεσιακών παραγόντων στην υπόθεσή μου», πρόσθεσε μιλώντας τηλεφωνικά σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ενώ χαρακτήρισε τον Χρήστο Σπίρτζη «αγαπητό φίλο».

Σημείωσε, παράλληλα, ότι όλοι θα εκπλαγούν από τις αποκαλύψεις που θα κάνει, βάσει των οποίων θεωρεί «αδιανόητο» ο Αλέξης Τσίπρας να τον αποκλείσει από τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα αποδείξω ότι δεν υπάρχει ηθική, κομματική, νομιμοποιητική βάση αποκλεισμού μου», υποστήριξε.

Θυμίζουμε, ότι ο κ. Μητρόπουλος βρέθηκε στην πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ισχυρίστηκε ότι ο αρμόδιος υπουργός για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, του αποκάλυψε ότι κυβερνητικό στέλεχος έδωσε εντολή στον εισαγγελέα να πάει ο φάκελος στη Βουλή. Κατονόμασε δε τον μέχρι τώρα αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, υποστηρίζοντας πως «κάποια κανάλια ποντάρουν πως θα μπει ο Σπίρτζης επικεφαλής στην Περιφέρεια Αττικής, πάνω από τον ηρωικό Πάντζα και τον Αθανασίου και πάνω απ' όλους μας». «Αρχισε πόλεμος σπίλωσης άνευ προηγουμένου εις βάρος μου, τα αποκάλυψα αυτά και στον Αλέξη Τσίπρα και στον Αλέκο Φλαμπουράρη», αποκάλυψε μάλιστα.

Ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησε κατόπιν ότι «ποτέ στην πορεία μου δεν δίστασα να συγκρουστώ πάνω στο τραπέζι και δημόσια, με συγκεκριμένα συμφέροντα ΜΜΕ, με συγκεκριμένους ανθρώπους που έχουν σπεκουλάρει και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Με την υπόθεση του συντρόφου δεν έχω καμία απολύτως εμπλοκή, αλλά και καμία γνώση της υπόθεσης».

Ο δε Παναγιώτης Νικολούδης, με ανακοίνωσή του, δήλωσε «κατηγορηματικά ότι δεν γνωρίζει αν έγινε ή δεν έγινε οποιαδήποτε παρέμβαση στην υπόθεση του Αλέξη Μητρόπουλου και ότι δεν είπε σε οποιονδήποτε ότι έγινε παρέμβαση από κάποιον υπουργό στην ως άνω υπόθεση».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-8-2015 από directNEWS.gr πηγή: efsyn.gr


Τελευταίες Ειδήσεις