Logo

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο κ. Βούτσης λύσσαξε να "θάψει" την Επιτροπή για το χρέος



 
 

kwnstantopoulou 29-11-2015Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξεαπέλυσε την Κυριακή ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. Η πρώην πρόεδρος τη Βουλής μιλώντας στο ΣΚΑΪ,  είπε, μεταξύ άλλων:  «Ο πρωθυπουργός αναζητεί συνενοχή και... φύλλο συκής», και ζήτησε να δημοσιευτούν τα...

πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών.

Αναφορικά με τη μη συνέχιση της λειτουργίας της Επιτροπής Αλήθειας Χρέους τόνισε: «Στην πολιτική όπως και στην ζωή πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια. Αν ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Βούτσης έχουν οποιαδήποτε αντίρηση στην Επιτροπή για το χρέος, τότε πεδίον δόξης λαμπρόν να τις διατυπώσουν. Αντίλογος δεν έχει διατυπωθεί από κανέναν. Στην έναρξη των εργασιών ήταν παρών και ο νυν πρόεδρος της Βουλής. Στην ανακοίνωση των πορισμάτων της Επιτροπής ήταν παρών και ο πρωθυπουργός. Δεν έχει εξηγήσει ακόμη γιατί τα παραμέρισε και έφερε το χειρότερο μνημόνιο. Δεν έχει απαντήσει γιατί τα θάβει. Δεν έχει απαντήσει γιατί με δειλό τρόπο προσπαθεί μέσω του Προέδρου της Βουλής να απαξιώσει την Επιτροπή».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Ο κύριος Βούτσης παρέλαβε τα πορίσματα από τα χέρια μου και η πρώτη του κίνηση ήταν να τα "κατεβάσει" από το site της Βουλής. Επίσης εγώ άνοιξα και πάλι την υπόθεση Siemens, αλλά τώρα που ο κ. Στουρνάρας τραπεζώνει τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Ο κ. Βούτσης λύσσαξε να θάψει την Επιτροπή, θέλησε να κάνει έξωση στην Επιτροπή και η τρίτη πράξη του έργου που ανέβασε ήταν να λήξει τις εργασίες των εργασιών της Επιτροπής νωρίτερα από ό, τι έπρεπε».

Για τα επόμενα βήματά της ανέφερε ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει ούτε τη δικηγορία, ούτε την πολιτική σκηνή, λέγοντας: «Δεν εγκαταλείπω ούτε το δικηγορικό μου επάγγελμα ούτε την πολιτική μου δραστηριότητα. Ειδικά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που η κοινωνία είναι εγκαταλελειμμένη από όσους οφείλουν να την υπερασπιστούν. Έχω ήδη αναλάβει ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για να αναδειχθούν νέες δυνάμεις, αλλά και σε επίπεδο εσωτερικό θα αναλάβω πρωτοβουλίες. Δεν είναι μονοσήμαντες οι επιλογές. Έχω σκοπό να αναλάβω πολλές πρωτοβουλίες και να στηρίξω ήδη υπάρχουσες πρωτοβουλίες. Προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι διαθέσιμοι και αποφασισμένοι να συμβάλουν. Έχουν δώσει εξετάσεις και είμαστε σε επαφή. Αλλά υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που ετοιμάζονται για να διεκδικήσουν τη ζωή και το μέλλον τους. Πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να μην αφεθεί η κοινωνία στα νύχια και στα δόντια αυτών που την κατασπαράζουν».  

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-11-2015 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις