Logo

Όλγα Γεροβασίλη προς αγρότες: Η Τροχαία δεν θα επιτρέψει την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα



 
 

gerovasilh 9-2-2016Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη απηύθηνε την Τρίτη αυστηρό μήνυμα προς τους αγρότες, επισημαίνοντας πως η Τροχαία δεν θα τους επιτρέψει να κατέβουν με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα. Επιπλέον, όπως είπε, ο πρωθυπουργός είχε την Τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ διέψευσε...

τα σενάρια περί προσφυγής στις κάλπες.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών είπε:  «Ο διάλογος δεν μπορεί να γίνει από μηδενική βάση με τους αγρότες. Δεν μπορεί να αδιαφορούν για την κατάσταση της χώρας. Ούτε για τις υπόλοιπες ομάδες. Στόχος είναι να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις. Αυτοί που τους αγκαλιάζουν τώρα είναι αυτοί που τους λοιδωρούσαν παλιά. Η κυβέρνηση είναι σταθερή και αποφασισμένη να προχωρήσει. Οι αγρότες θα καταλάβουν ποιοι παίζουν παιχνίδια στην πλάτη τους. Για άλλη μια φορά τους καλούμε σε ειλικρινή διάλογο».

Ενημέρωση Τσίπρα  από Μέρκελ για τις επαφές της στην Άγκυρα 

Αποκάλυψε παράλληλα, ότι ο Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Η τελευταία, όπως είπε, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις επαφές της στην Άγκυρα, με τον κ. Τσίπρα να καθιστά σαφές πως οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα αφορά τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι «δεν τέθηκε ζήτημα κοινών περιπολιών» και πρόσθεσε ότι η  Ελλάδα θα είναι έτοιμη στις 18 Φεβρουαρίου για τα hot spots, αλλά πρέπει και η Ευρώπη και η Τουρκία να είναι συνεπείς.

Διάψευση σεναρίων για πρόωρες εκλογές 

Στη συνέχεια, διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί εκλογών, υπογραμμίζοντας πως δεν βοηθούν τη χώρα και δεν είναι προς το συμφέρον της.«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να πάμε σε εκλογές, δεν είναι κάτι από το οποίο θα μπορούσε να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για όλους τους λόγους σταθεροποίησης της οικονομίας. Να σταματήσουν αυτά τα σενάρια. Δεν βοηθά τη χώρα να φεύγει μήνυμα ότι υπάρχει κλίμα αστάθειας. Δεν ευνοεί τα συμφέροντα της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και η ασφαλιστική μεταρρύθμιση

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς επισήμανε: «Η σταθερή θέση της κυβέρνησης είναι ότι η όλη η διαδικασία οφείλει να ολοκληρωθεί σε συντομότατο χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οι εστίες αστάθειας πολλαπλασιάζονται. Η ελληνική πλευρά τηρεί το γράμμα της συμφωνίας. Η μπάλα τώρα είναι στο γήπεδο των θεσμών».

Σχετικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, δήλωσε πως:  «Ο υπουργός Εργασίας τήρησε την δέσμευσή να καταθέσει βελτιωτική πρόταση. Ενισχύονται τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και υπάρχουν επιβαρύνσεις για τα μεγάλα και πολύ μεγάλα».

Οι τηλεοπτικές άδεες 

Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών ζήτησε τη συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας., καθώς  σήμερα Τριτη συνεδριάζει ξανά η διάσκεψη για τον ορισμό των μελών του ΕΣΡ, συνεπώς, είπε  «η συναίνεση για να προχωρήσει η διαδικασία και να στελεχωθεί η ανεξάρτητη αρχή είναι υποχρέωση των κομμάτων». Πρέπει ειδικά η Νέα Δημοκρατία να σταματήσει να προβάλει δικαιολογίες, υπογράμμισε και προειδοποίησε πως αν αυτό δεν γίνει η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή παρά να προχωρήσει με κάθε νόμιμο διαθέσιμο τρόπο.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ιράν στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. «Κρατάμε το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, ειδικά στους τομείς των τεχνολογιών, της έρευνας, τις μεταφορές, την μεταποίηση. Έχουν κλειστεί συμφωνίες. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες. Τα αποτελέσματα θα γίνουν ορατά».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-2-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις