Logo

Συσκέψεις στο Μαξίμου εν όψει του Eurogroup



 
 

maximou tsipras 2-5-2016Ο πρωθυπουργός, Αλεξης Τσίπρας, μετά τη σύντομη πασχαλινή ανάπαυλα, από το πρωί της Τρίτης θα έχει τις πρώτες συσκέψεις με στενούς συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου. Στόχος των συσκέψεων θα είναι η ολοκλήρωση  των διαπραγματεύσεων για την πρώτη αξιολόγηση, ενόψει του κρίσιμου...

Eurogroup της 9ης Μαΐου.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η  κυβέρνηση θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και να αυξήσει την υποστήριξη που έχει ήδη εκδηλωθεί από διάφορες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έναντι των απαιτήσεων του ΔΝΤ για νομοθέτηση εκ των προτέρων συγκεκριμένων μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός με δήλωσή του την Μεγάλη Πέμπτη είχε εκφράσει την αισιοδοξία του για κλείσιμο της αξιολόγησης, ενώ είχε σημειώσει, μιλώντας σε συνεργάτες του, ότι «όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι και εκτίθενται». Ο πρωθυπουργός είχε τονίσει επίσης ότι τη στιγμή αυτή, η θέση της χώρας είναι εντός της Ευρώπης και «οι συμμαχίες υπέρ των ελληνικών θέσεων είναι ισχυρότερες από κάθε άλλη φορά».Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν την ισχυρή υποστήριξη που έχει εκδηλωθεί από τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές προς την ελληνική κυβέρνηση, κάτι που αναμένεται να ενισχυθεί με την συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην συνάντηση των σοσιαλιστικών κομμάτων που θα γίνει περί τα τέλη Μαΐου στην Ρώμη.

Reuters:  Δεν φαίνεται πιθανό να υπάρξει  συμφωνία στο Eurogroup της 9ης Μαΐου

Δεν φαίνεται πιθανό να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 9ης Μαΐου μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές οι οποίες επισημαίνουν ότι οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Ελληνικού προγράμματος προχωρούν πολύ αργά. 

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να επιτευχθεί συμφωνία ως προς τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστούν επιπλέον μέτρα αν υπάρξει στο μέλλον απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους.

«Προχωράμε αργά. Δε θα περίμενα μία τελική συμφωνία στη συνάντηση της 9ης Μαΐου. Είναι υπερβολικά σύντομα. Χρειάζονται μερικές εβδομάδες μετά από αυτήν», δήλωσε μία από αυτές τις πηγές. 

Το μεγαλύτερο "αγκάθι" στις συζητήσεις εξακολουθεί να είναι η μορφή και το περιεχόμενο των προληπτικών μέτρων, στα οποία η Ελλάδα αντιστέκεται, είπε η ίδια πηγή, συμπληρώνοντας ότι θα ήταν επιθυμητό να κλείσει η συμφωνία πριν το δημοψήφισμα στη Βρετανία, στις 23 Ιουνίου, ώστε να αποφευχθεί μία ατμόσφαιρα κρίσης την περίοδο εκείνη.

Η ίδια πηγή τόνισε ότι η Ελλάδα δε χρειάζεται την επόμενη δόση μέχρι τα μέσα Ιουλίου, επομένως δεν υπάρχει κάποια άμεση αναγκαιότητα.

Η δεύτερη πηγή που επικαλείται το Reuters υπογράμμισε  πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος και για να καλυφθούν οι διαφορές του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους αναφορικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με τη Γερμανία να υποστηρίζει πως η Αθήνα δε χρειάζεται ελάφρυνση χρέους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-5-2016 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις