Logo

Μαξίμου: Ικανοποίηση για τις εκτιμήσεις της Κομισιόν - Βολές κατά μερίδας ΜΜΕ



 
 

maximou 3-5-2016Ιδιαίτερη ικανοποίηση για τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την Ελληνική οικονομία διατυπώθηκε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι εκτιμήσεις...

της Κομισιόν αποτελούν ισχυρό όπλο στα χέρια της Ελλάδας ενόψει της τελικής διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι η  κυβέρνηση αποτιμά θετικά τις δηλώσεις του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, αλλά και την πορεία των συζητήσεων σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, τόνιζαν ότι  οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν κατανοήσει πλήρως ότι δεν είναι δυνατόν να νομοθετηθούν πρόσθετα προληπτικά μέτρα και έχουν θέσει ως βάση συζήτησης τον αυτόματο μηχανισμό που προτείνει η Ελληνική πλευρά.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συνεχίσει τις επαφές και τις συζητήσεις με ομολόγους τους, σχετικά με την πρόταση της ελληνικής πλευράς για το χρέος, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Επίσης, οι κύκλοι του Μαξίμου έκαναν λόγο για καθημερινή προσπάθεια συγκεκριμένων ΜΜΕ να διασπείρουν παραπλανητικές ειδήσεις και καταστροφολογία.

«Είναι σαφές ότι η προοπτική ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία σε κάποιους που επενδύουν στην αποσταθεροποίηση για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Αυτοί που παίζουν τα ρέστα τους στο σενάριο του αδιέξοδου, θα αντιληφθούν γρήγορα ότι έχουν ήδη χάσει», υπογράμμιζαν  οι πηγές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-5-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις