Logo

Απάντηση Γιούνκερ στον Ερντογάν: Οι απειλές δεν είναι το καλύτερο διπλωματικό εργαλείο



 
 

junkcer 26-5-2016Απάντηση στις απειλές Ερντογάν, για εμπλοκή στην εφαρμογή της συμφωνίας για τους πρόσφυγες, έδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο περιθώριο των εργασιών των G7 στην Ιαπωνία. «Περιμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και οι απειλές...

δεν αποτελούν το καλύτερο διπλωματικό εργαλείο που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει. Αναφορικά με την Τουρκία, είμαι πεπεισμένος ότι η συμφωνία αυτή θα έχει, και ήδη έχει, αποτελέσματα», δήλωσε ο πρόερος της Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Τούρκος πρόεδρος είχε απειλήσει ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα μπλοκάρει την εφαρμογή της συμφωνίας για τους πρόσφυγες, εάν δεν υπάρξει πρόοδος στο θέμα της εξαίρεσης των Τούρκων πολιτών από το καθεστώς της βίζας στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση.

«Εάν δεν υπάρξει πρόοδος στο θέμα της άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών μέχρι τις 30 Ιουνίου, «καμία απόφαση, κανένας νόμος της συμφωνίας για την επαναπροώθηση (προσφύγων και μεταναστών) δεν θα προκύψει από το κοινοβούλιο της Τουρκικής Δημοκρατίας», προειδοποίησε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην παγκόσμια Ανθρωπιστική σύνοδο της Κωνσταντινούπολης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-5-2016 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις