Logo

Μομφές της ΝΔ για offshore στο μετοχολόγιο της «Αυγής» – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ



 
 

voulh epitroph 28-6-2016Ανέβηκαν οι τόνοι στην Επιτροπή της Βουλής για τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ, με τη ΝΔ να αφήνει αιχμές για ύπαρξη offshore στο μετοχολόγιο της Αυγής, με την Κουμουνδούρου να διαψεύδουν το γεγονός και την Αννέτα Καββαδία να απαντά τόσο για το δανεισμό όσο και για το ζήτημα των offshore. Συγκεκριμένα, βουλευτές...

της ΝΔ υποστήριξαν ότι στο μετοχολόγιο της εφημερίδας «Η Αυγή» υπάρχει offshore εταιρεία με έδρα την Κύπρο, η οποία διατηρεί το 2,93% των μετοχών της εφημερίδας. Οι «γαλάζιοι» βουλευτές ζήτησαν να γίνει γνωστό το όνομα της εταιρείας, αλλά και ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες της, θέτοντας το ερώτημα αν αποτελεί πολιτικό πρόσωπο.

Κατά την κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης αδυνατούσε να απαντήσει για το ποια είναι η εταιρία που έχει έδρα την Κύπρο και ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της.

Η Αννέτα Καββαδία, απάντησε στη μομφή, τόσο για το δάνειο όσο και για την offshore. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε, αναφορικά με το δάνειο της εφημερίδας, πως αυτό είναι πλήρως εξυπηρετούμενο και ενήμερο, ενώ σχετικά με την offshore σημείωσε πως το 2014 η Αυγή προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή.

«Όλοι ξέρουν τι θα πει δημόσια εγγραφή» είπε η κα Καββαδία αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εφημερίδα δεν μπορούσε να εμποδίσει οποιονδήποτε ήθελε να αγοράσει μετοχές είτε αυτός είναι νομικό ή φυσικό πρόσωπο.

Επίσης, η ΝΔ έκανε λόγο για σειρά επιστολών του κ. Τσίπρα στην Εθνική στις οποίες υποστήριζε ότι σύντομα θα περιερχόταν στην ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ ένα ακίνητο, το οποίο η Κουμουνδούρου δεσμευόταν πως ούτε θα υποθηκεύσει ούτε θα πουλήσει σε κάποιον άλλον πλην της ΕΤΕ. Σύμφωνα με τη Ν.Δ ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει τέτοιο ακίνητο.

Από την Κουμουνδούρου τονίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που έχει εξυπηρετούμενο δάνειο, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα που χτύπησαν την πόρτα των τραπεζών για χρηματοδότηση. Μάλιστα, παρέπεμπαν και στα κωμικοτραγικά γεγονότα του 2013 με το πόρισμα Καλούδη, το οποίο χρειάστηκε να «περάσει» η σκανδαλώδης τροπολογία (σ.σ. 390/37/2013) για να αρχειοθετηθεί, καθώς θα επέφερε βαρύτατες συνέπειες σε διοικητικά στελέχη τραπεζών για τα θαλασσοδάνεια σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Από εκεί και πέρα, στοιχεία για τον δανεισμό των ΜΜΕ έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας επικαλούμενος στοιχεία που έχουν φτάσει στις επιτροπές από τις τράπεζες: Σύμφωνα με αυτά το 88% των δανείων που έχει λάβει ο «Πήγασος» είναι ακάλυπτα, 70% είναι το ποσοστό για τον «ΔΟΛ» και 82% για το «ΣΤΑΡ».

Από την πλευρά του ο κ. Φραγκιαδάκης είπε ότι το σύνολο του δανεισμού της τράπεζας προς τα ΜΜΕ αγγίζει τα 430 εκατομμύρια ευρώ, όμως από το 2011 έως σήμερα δεν έχουν υπάρξει νέες δανειοδοτήσεις.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-6-2016 από directNEWS.gr πηγή: koutipandoras


Τελευταίες Ειδήσεις