Logo

Μυστηριώδης ομίχλη κάλυψε την πόλη Wuhan της Κίνας



 
 

fgchn_12-6-2012Μικροί και μεγάλοι αναγκάστηκαν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους τη Δευτέρα, καθώς μια μυστηριώδης, παχιά ομίχλη κάλυψε...

την κινεζική μητρόπολη Wuhan των 9 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η ομίχλη, την οποία οι κάτοικοι περιέγραψαν ως αδιαφανή και κιτρινοπράσινη, κάλυψε ξαφνικά την πόλη το πρωί της Δευτέρας, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να κυκλοφορούν στον δρόμο με μάσκες στα πρόσωπά τους.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua έβγαλε μία ανακοίνωση, η οποία έλεγε: «Τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με καρδιακές ή αναπνευστικές παθήσεις καλό είναι να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους».

Σύμφωνα με το Xinhua, αιτία αυτής της μυστηριώδους ομίχλης ήταν η καύση άχυρου, ενώ αρνήθηκε την ύπαρξη οποιουδήποτε ατυχήματος στη βιομηχανική περιοχή Wuhan ή έστω κοντά σε αυτήν, μετά από φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο ότι είχε σημειωθεί έκρηξη σε χημικό συγκρότημα βορειοανατολικά της πόλης.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι όλο και πιο έντονη στις μεγάλες πόλεις της Κίνας, ενώ οι Αρχές κατηγορούνται συχνά ότι υποτιμούν τη σοβαρότητα του προβλήματος στις αστικές περιοχές και ιδιαίτερα στο Πεκίνο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-6-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις