Logo

''Κραυγή'' 15χρονης πριν την αυτοκτονία για εκφοβισμό μέσω Facebook [βίντεο+φωτο]



 
 

todd1_13-10-2012Η 15χρονη Amanda Todd, μαθήτρια του Coquitlam Basic Alternative Education school στο Βανκούβερ...

του Καναδά, βρέθηκε νεκρή λίγες εβδομάδες μετά την ανάρτηση στο YouTube ενός βίντεο, στο οποίο γνωστοποιεί ότι έχει πέσει θύμα διαδικτυακής παρενόχλησης (cyber-bullying).

todd2_13-10-2012Η έφηβη φέρεται να αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεχε τις συνεχείς παρενοχλήσεις από συνομιλήκους της και μη, τόσο online όσο και εκτός διαδικτύου.

Όπως αναφέρει η Huffingtonpost, το εννιάλεπτο βίντεο της Amanda - ανέβηκε στο διαδίκτυο στις 7 Σεπτεμβρίου - διηγείται μια συγκινητική ιστορία, η οποία εστιάζει κυρίως στην επαναλαμβανόμενη παρενόχληση από άγνωστο, μέσω του διαδικτύου.

Η Amanda, συγκεκριμένα, έχει γράψει σε χαρτάκια, τα οποία δείχνει στο βίντεο, πως ξεκίνησε η ιστορία του εκφοβισμού της.

Ειδικότερα, γράφει ότι ο άγνωστος κάποια στιγμή άρχισε να την απειλεί, μέσω Facebook, ότι θα στείλει την τόπλες εικόνα της σε όλους αν η ίδια δεν του έκανε μια επίδειξη "on camera" .

Όπως προκύπτει από το βίντεο όλα φαίνονταν τρομακτικά για την 15χρονη. Ο άγνωστος εδειχνε να γνωρίζει τα πάντα: τη διεύθυνσή της, το σχολείο της, τους φίλους της, τους συγγενείς της, καθώς και τα ονόματα των μελών της οικογενείας της.

Σε λίγο η γυμνή φωτογραφία τους στήθους της είχε φτάσει σε όλους, με αποτέλεσμα άγνωστοι άνθρωποι να την προκαλούν σε καθημερινή βάση στέλνοντάς της μηνύματα.

Η 15χρονη, που κυριεύτηκε από άγχος και ένιωθε κατάθλιψη, άλλαξε σχολείο και βρήκε μια νέα ομάδα φίλων, προσπαθώντας να αφήσει πίσω της αυτή την φρικτή κατάσταση του κυβερνο - εκφοβισμού.

todd3_13-10-2012Ωστόσο, ο εφιάλτης δεν είχε τελειώσει. Οι παρενοχλήσεις συνεχίστηκαν και εκτός διαδικτύου καθώς, δέχθηκε επίθεση μπροστά στους νέους συμμαθητές της από την κοπέλα ενός μεγαλύτερου αγοριού, με το οποίο είχε συνάψει σχέση. Μάλιστα, όπως λέει, οι συμμμαθητές της φώναζαν στην επιτιθέμενη να αφήσει την Amanda σε ένα χαντάκι.

Την ίδια ώρα ο άγνωστος συνέχιζε την επίθεσή του στο διαδίκτυο, ανοίγοντας προφίλ στο Facebook στο οποίο έβαλε τη φωτογραφία της.

"Έκλαιγα κάθε βράδυ. Έχασα όλους τους φίλους μου, καθώς και το σεβασμό που είχαν οι άνθρωποι για μένα. Μετά σε κανέναν δεν ήμουν αρεστή", γράφει στο βίντεό της η Amanda.

 

 

 

todd4_13-10-2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

todd5_13-10-2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-10-2012 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις