Logo

Σπάνια γέννηση γορίλα με καισαρική τομή σε ζωολογικό κήπο [βίντεο+φωτο]



 
 

grlbrn 17-3-2014Μία σπάνια καισαρική τομή πραγματοποίησαν οι κτηνίατροι σε έναν θηλυκό γορίλα στο Ζωολογικό Πάρκο Σαφάρι του Σαν Ντιέγκο...

καθώς διαπίστωσαν πως ο φυσιολογικός τοκετός δεν προχωρούσε.

Αποτέλεσμα ήταν η 18 ετών Ιμάνι να φέρει στον κόσμο ένα θηλυκό γοριλάκι βάρους μόλις 2 κιλών μετά από 12 ολόκληρες ώρες.

«Ακόμη και οι 4 ώρες είναι πολλές για τους γορίλες», εξήγησε η Κριστίνα Σίμονς, εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου, καθώς αποδείχτηκε ότι η απόφαση των κτηνιάτρων να προχωρήσουν σε καισαρική ήταν σωστή.

«Πιστεύουμε ότι η υγεία του εμβρύου θα διέτρεχε κίνδυνο εάν καθυστερούσαμε την επέμβαση λίγο ακόμη», προσέθεσε η διευθύντρια της κτηνιατρικής υπηρεσίας του Ζωολογικού Κήπου, Ναντίν Λαμπέρσκι.

Το νεογέννητο γοριλάκι μεταφέρθηκε άμεσα στη μονάδα εντατικής θεραπείας της κτηνιατρικής κλινικής, καθώς γεννήθηκε με ανεπάρκεια του ενός πνεύμονα και υποβλήθηκε σε επέμβαση, η οποία στέφθηκε με επιτυχία.

Σημειώνεται, ότι η περίοδος της κύησης στους γορίλες διαρκεί περίπου 8,3 - 9 μήνες, ενώ, στην πλειοψηφία τους, οι μεγάλοι πίθηκοι γεννούν φυσιολογικά.

ctbbgrl 17-3-2014

grlct 17-3-2014

vtsgrl 17-3-2014

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-3-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις