Logo

Στο «σφυρί» αντικείμενα του Τιτανικού 102 χρόνια μετά το τραγικό ναυάγιο [φωτο]



 
 

ttnctn 15-4-2014Για τις 17 Απριλίου, δύο ημέρες μετά την 102η επέτειο από το πολύνεκρο ναυάγιο του Τιτανικού, έχει οριστεί η δημοπρασία πολλών αντικειμένων, τα οποία...

ανακτήθηκαν από το βυθισμένο κρουαζιερόπλοιο.

Μεταξύ των αντικειμένων, που πρόκειται να βγουν στο "σφυρί", βρίσκονται αυθεντικά τμήματα του πλοίου, καθώς και εργαλεία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του.

Από τα εκατοντάδες αντικείμενα που πρόκειται να δημοπρατηθούν την Πέμπτη, εμείς επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τα παρακάτω, τα οποία θεωρούμε ότι δεν πρέπει να χάσετε:

tcttnc 15-4-2014Πορσελάνινο φλιτζάνι τσαγιού της White Star Line

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο σετ, το οποίο πιστεύεται ότι προοριζόταν για το εστιατόριο α λα καρτ του Τιτανικού.

Παρά το γεγονός ότι, σε γενικές γραμμές, τα πορσελάνινα σερβίτσια εναλλάσσονταν μεταξύ των πλοίων της εταιρείας White Star Line, το εξαίρετο σχέδιο του συγκεκριμένου σετ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πολύ λίγα παρόμοια κομμάτια έχουν βρεθεί, δείχνουν ότι προοριζόταν για αποκλειστική χρήση από τους επιβάτες της πρώτης θέσης του Τιτανικού.

Τιμή εκκίνησης: 1.000 δολάρια

flttnc 15-4-2014Σημαία από σωσίβια λέμβο του Τιτανικού

Το συγκεκριμένο αντικείμενο είναι μία εξαιρετικά σπάνια σημαία, η οποία αφαιρέθηκε από μία σωσίβια λέμβο του Τιτανικού.

Η σημαία συνοδεύεται, επίσης, από το αυθεντικό εισιτήριο του Ίστιβαν Οσατάι, του κυρίου που αφαίρεσε την πλάκα από τη σωσίβια λέμβο, γεγονός, το οποίο σημαίνει ότι επέβαινε στο Καρπάθια, όταν το πλοίο διέσωσε τους επιζώντες του Τιτανικού.

Τιμή εκκίνησης: 1.000 δολάρια

 

 

 

ttncflg 15-4-2014

strttnc 15-4-2014Τμήμα της κύριας σκάλας του Τιτανικού

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο τμήμα της κύριας σκάλας του Τιτανικού, το οποίο πιστεύεται ότι ήταν ένα εκ των σκαλοπατιών της.

Το συγκεκριμένο τμήμα ανέκτησε μετά την τραγωδία το πλοίο Minia, ο ξυλουργός του οποίου (Γουίλιαμ Πάρκερ) το κορνιζάρισε και δώρισε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του πλοίου, Τζέιμς Άνταμς.

Σημειώνεται, ότι το Minia ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα πλοία που ναυλώθηκαν από τη White Star Line με σκοπό τον εντοπισμό πτωμάτων μετά το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου.

Τιμή εκκίνησης: 1.000 δολάρια

wsrlnpst 15-4-2014Αφίσα της White Star Line

Μία εξαιρετικά σπάνια έγχρωμη αφίσα των αρχών του 1912, η οποία απεικονίζει δύο από τα νεότερα και μεγαλύτερα πλοία της εποχής, τον Τιτανικό και το Ολύμπικ. Συγκεκριμένα, η αφίσα δείχνει το Ολύμπικ μπροστά και τον Τιτανικό στο βάθος.

Τιμή εκκίνησης: 1.000 δολάρια

cnslvpsn 15-4-2014

 

Ασημένιο νόμισμα του μισού δολαρίου που ανήκε σε επιβάτη του Τιτανικού

Πρόκειται για ένα ασημένιο αμερικανικό νόμισμα του 1906, αξίας μισού δολαρίου, το οποίο ανακτήθηκε από το σώμα του Τζον Γ. Γκιλ, ενός εκ των θυμάτων του Τιτανικού.

Έχοντας ξοδέψει 13 λίρες Αγγλίας για το εισιτήριό του, ο Γκιλ υποτίθεται ότι θα συνοδευόταν στο μοιραίο ταξίδι από τη σύζυγό του, Σάρα, και τον πεθερό του, με τους οποίους σκόπευε να ξεκινήσει μία νέα ζωή στην Αμερική.

Ο άτυχος άνδρας, ωστόσο, αναγκάστηκε, τελικά, να ταξιδέψει μόνος του, καθώς η Σάρα και ο πατέρας της έπρεπε να μείνουν πίσω για ένα μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να τακτοποιήσουν κάποιες σημαντικές υποχρεώσεις.

Όντας παντρεμένοι μόνο δύο μήνες, όταν συνέβη η τραγωδία, η Σάρα έπαθε τέτοιο σοκ από την είδηση του θανάτου του συζύγου της που δεν μπόρεσε να μιλήσει για πάνω από 20 χρόνια.

Τιμή εκκίνησης: 500 δολάρια

ttnschm 15-4-2014Αυθεντικό σχέδιο του Τιτανικού

Το συγκεκριμένο αντικείμενο είναι ένα απίστευτα λεπτομερές, αυθεντικό σχέδιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου, το οποίο δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την επίσημη βρετανική έρευνα μετά το τραγικό ναυάγιο.

Σε αυτό απεικονίζεται το αμφιλεγόμενο ποσό των σωσίβιων λέμβων, καθώς και η θανατηφόρα ζημιά στον Καυστήρα Νο. 6.

Τιμή εκκίνησης: 5.000 δολάρια

pscrttn 15-4-2014Καρτ ποστάλ του Τιτανικού την ώρα που αποχωρεί από το λιμάνι

Πρόκειται για ένα ασπρόμαυρο καρτ ποστάλ Τιτανικού, μεταξύ των δεκάδων που πρόκειται να δημοπρατηθούν την Πέμπτη, το οποίο απεικονίζει τη στιγμή της αναχώρησής του από το λιμάνι του Σαουθάμπτον για το πρώτο και τελευταίο του ταξίδι.

Τιμή εκκίνησης: 200 δολάρια

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-4-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις