Logo

Διαρρήκτες έκλεψαν τα... μαλλιά του Μέγα Ναπολέοντα!



 
 

bnphrstln 15-4-2014Διαρρήκτες εισέβαλαν σε μουσείο της Μελβούρνης και έκλεψαν αντικείμενα ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας, μεταξύ των οποίων και μια τούφα...

από τα μαλλιά του Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι αγνώστου ταυτότητας άνδρες, κατάφεραν να εισβάλουν στο μουσείο αφαιρώντας τις περσίδες από ένα παράθυρο, ενώ, αφού έσπασαν τις προθήκες, έκλεψαν ένα δαχτυλίδι, ένα γυάλινο κουτί, το οποίο περιείχε μία τούφα από τα μαλλιά του Ναπολέοντα, μία κορδέλα χαραγμένη από τον ίδιο τον Ναπολέοντα, ένα ασημένιο μελανοδοχείο μαζί με 3 χρυσά νομίσματα που υποτίθεται πως βρέθηκαν στις τσέπες του Γάλλου στρατηγού και αυτοκράτορα όταν πέθανε, καθώς και πορτρέτα μινιατούρες του Ναπολέοντα και της Ιωσηφίνας.

Σε δήλωσή του το μουσείο ανέφερε, ότι τη συλλογή είχαν συγκεντρώσει οι απόγονοι του Άγγλου Αλεξάντερ Μπαλκόμπ, ο οποίος γνώρισε τον Ναπολέοντα όταν είχε εξοριστεί στο μικρό νησί της Αγίας Ελένης, στον Νότιο Ατλαντικό, από το 1815 μέχρι τον θάνατό του.

«Πρόκειται για πραγματικά ανεκτίμητα αντικείμενα, διότι δεν μπορούν να αντικατασταθούν. Είμαστε πολύ αναστατωμένοι», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του μουσείου.

Σημειώνεται, ότι η υπόλοιπη συλλογή θα μεταφερθεί σε άλλο μέρος, το οποίο, για λόγους ασφαλείας, παραμένει άγνωστο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-4-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις