Logo

Πραγματογνώμονας επιβεβαιώνει την εκδοχή του Πιστόριους



 
 

Pistorius 16-4-2014Η Ρίβα Στίνκαμπ σκοτώθηκε από σφαίρες που ρίχθηκαν σε ριπή, καθώς έπεσε στο έδαφος, σύμφωνα με τον εγκληματολόγο και μάρτυρα υπεράσπισης...

του παραολυμπιονίκη, Ρότζερ Ντίξον.

Η εκδοχή αυτή διαφέρει από εκείνη ενός πραγματογνώμονα αστυνομικού, που καέθεσε στο δικαστήριο ότι υπήρξε ένα σύντομο διάλειμμα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου πυροβολισμού.

Ο Πιστόριους αρνείται ότι σκότωσε με πρόθεση την Ρίβα τις πρώτες πρωινές ώρες της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου πέρυσι και λέει ότι πυροβόλησε γρήγορα από φόβο μέσα από την πόρτα της τουαλέτας, αφού μπέρδεψε το θύμα με εισβολέα.

Η εισαγγελία υποστηρίζει, ότι το 19χρονο μοντέλο δολοφονήθηκε σκόπιμα, μετά από έντονο καυγά του ζευγαριού.

Ο αθλητής αντιμετωπίζει 25 χρόνια στη φυλακή αν καταδικαστεί για φόνο εκ προμελέτης.

Ο Ντίξον κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η Ρίβα στεκόταν υπό γωνία απέναντι στην πόρτα και ότι και οι τέσσερις σφαίρες την έπληξαν καθώς έπεφτε στο έδαφος.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο εμπειρογνώμονας Κριστιάν Μαντζένα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρίβα ήταν όρθια πίσω από την κλειστή πόρτα, όταν χτυπήθηκε στο δεξιό ισχίο. Στη συνέχεια, όπως είπε, έπεσε προς τα πίσω πάνω σε ένα ράφι με περιοδικά δίπλα στην τουαλέτα, πριν ο Πιστόριους πυροβολήσει άλλες τρεις φορές, αστοχώντας τη μία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-4-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις