Logo

Απεργούν δεκάδες χιλιάδες εργάτες της Nike και της Adidas



 
 

fctyn 16-4-2014Απεργία πραγματοποιούν δεκάδες χιλιάδες εργάτες στο εργοστάσιο Γιουέ Γιουέν της νότιας Κίνας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο του κόσμου...

και κατασκευάζει αθλητικά παπούτσια για τη Nike και την Adidas.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι αρνούνται, από την περασμένη εβδομάδα, να επιστρέψουν στην εργασία τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους μισθολογικούς όρους, τις συμβάσεις εργασίας και τα κενά στην παροχή της κοινωνικής τους ασφάλισης.

Από πλευράς της, η διοίκηση της εταιρίας δεσμεύτηκε να καταβάλει μέρος των χρωστουμένων της στους εργάτες έως τα τέλη του 2015, ωστόσο η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τους απεργούς, καθώς ανησυχούν ότι η διοίκηση μπορεί ξαφνικά να αποφασίσει να κλείσει το εργοστάσιο και να το μεταφέρει αλλού, χωρίς να τηρήσει τις υποσχέσεις της.

Γύρω από το εργοστάσιο έχουν αναπτυχθεί εκατοντάδες αστυνομικοί, ορισμένοι εκ των οποίων φέρουν εξοπλισμό δυνάμεων καταστολής, ενώ, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις φέρεται να έχουν χτυπήσει και συλλάβει πολλούς εργάτες από την αρχή της απεργίας.

Σημειώνεται, ότι το εργοστάσιο Γιουέ Γιουέν είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αθλητικών παπουτσιών παγκοσμίως, καθώς είναι υπεργολάβος κυρίως για τις εταιρείες Nike, Adidas, Puma, Asics, New Balance και Converse.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-4-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις