Logo

Σε 7 ημέρες σταματούν οι έρευνες για το ''μαύρο'' κουτί του Boeing [φωτο]



 
 

boeing 19-4-2014Χρονικό όριο 5 έως 7 ημερών για την ολοκλήρωση των αναζητήσεων για τον εντοπισμό του μαύρου κουτιού του αγνοούμενου Boeing 777...

της Malayisia Airlines, βάσει των εντοπισθέντων σημάτων, έδωσαν το Μ. Σάββατο, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, Αυστραλιανοί αξιωματούχοι που εποπτεύουν των ερευνών στον Ινδικό Ωκεανό.  

Από τις αρχές της εβδομάδας το βυθό του Ινδικού Ωκεανού ερευνά το ρομποτικό βαθυσκάφος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, που αναζητά στοιχεία  για την πτήση MH370 με 239 επιβαίνοντες, η οποία εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου 2014 και το αεροσκάφος πιστεύεται ότι έχει συντριβεί στη θάλασσα.

Η υποθαλάσσια έρευνα έχει περιοριστεί σε μια κυκλική περιοχή ακτίνας 10 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο απ' όπου εκτιμάται ότι προήλθε ένα από τα σήματα που ακούστηκαν από το μαύρο κουτί του Boeing, επεσήμαναν οι αξιωματούχοι.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η τεράστια διεθνής προσπάθεια έρευνας για τον εντοπισμό κάποιων στοιχείων από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, που πλέον βρίσκεται στην έβδομη εβδομάδα της, μέχρι στιγμής δεν έχει αποφέρει καρπούς.

boeing2 19-4-2014

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το κέντρο συντονισμού των ερευνών αναφέρονται, μεταξύ άλλων α εξής: «Το Bluefin-21 έχει ερευνήσει περίπου 110 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η ανάλυση των δεδομένων από την τέταρτη αποστολή του δεν μας προσέφερε κανένα στοιχείο.

boeing3 19-4-2014

Εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την αποστολή του βαθυσκάφους (...) αναμένουμε να ολοκληρώσουμε τις έρευνες στην εστιασμένη υποθαλάσσια περιοχή σε πέντε με επτά ημέρες».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-4-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις