Logo

Οκτώ τραυματίες από βίαια επεισόδια σε διαδήλωση στο Καράκας



 
 

crcprt 21-4-2014Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες, Κυριακή του Πάσχα, σε διαδήλωση στο Καράκας της Βενεζουέλας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ κουκουλοφόρων...

και αστυνομικών.

Για την ακρίβεια, αργά το απόγευμα, μία ομάδα κουκουλοφόρων απέκλεισε την κεντρική λεωφόρο του ανατολικού προαστίου Τσακάο, όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΟΗΕ, και τους γειτονικούς δρόμους, στήνοντας οδοφράγματα με μεταλλικές πλάκες και σωλήνες ύδρευσης. Τότε ήταν που επενέβησαν οι ειδικές δυνάμεις.

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν, κάνοντας χρήση χημικών, αντλιών νερού, αλλά και ανοίγοντας πυρ με πλαστικές σφαίρες.

Σε πολλούς δρόμους του Καράκας οι διαδηλωτές έκαψαν πορτρέτα του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και ορισμένων υπουργών της κυβέρνησής του.

Η διαδήλωση μέχρι την έδρα του ΟΗΕ οργανώθηκε από τη Λαϊκή Βούληση, τη ριζοσπαστική πτέρυγα της αντιπολίτευσης, ο ηγέτης της οποίας, Λεοπόλντο Λόπες, βρίσκεται υπό κράτηση από τις 18 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι, μεταξύ άλλων, στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχαν η πρώην βουλευτής της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο και ο δήμαρχος του Καράκας Αντόνιο Λεντέσμα, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της συνέχισης των διαδηλώσεων, ώστε να αυξηθεί η πίεση που ασκείται στον Μαδούρο και να τον οδηγήσει στην παραίτηση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-4-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις