Logo

Νέες συλλήψεις για το ναυάγιο του Sewol - Ισοδυναμεί με δολοφονία, λέει η πρόεδρος [βίντεο+φωτο]



 
 

sewol14 21-4-2014Η πρόεδρος της Νοτίου Κορέας, Παρκ Γκέουν-χιέ, κατά τη συνεδρίαση υψηλόβαθμων αξιωματούχων έβαλε ουσιαστικά στην...

κατηγορία των κοινών δολοφόνων τον πλοίαρχο του Sewol και μέλη του πληρώματος, θεωρώντας τους υπεύθυνους για την ναυτική τραγωδία.

«Οι ενέργειες του καπετάνιου και ορισμένων μελών του πληρώματος είναι εντελώς ακατανόητες, απαράδεκτες και ισοδυναμούν με δολοφονία», τόνισε η πρόεδρος και πρόσθεσε: «Όχι μόνο η δική μου καρδιά αλλά όλων των Νοτιοκορεατών ράγισε, είμαστε σοκαρισμένοι και πολύ θυμωμένοι.»

Στο μεταξύ, οι Νοτιοκορεάτες εισαγγελείς ανακοίνωσαν τη Δευτέρα του Πάσχα τη σύλληψη ακόμη τεσσάρων μελών του πληρώματος του βυθισμένου φέριμποτ.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις υπαξιωματικοί και ένας μηχανικός του πλοίου για κατηγορίες σχετικές με ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Έτσι, ο αριθμός αυτών που φόρεσαν χειροπέδες για το ναυάγιο ανέρχεται στους επτά, καθώς πριν λίγες ημέρες συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και δύο μέλη του πληρώματος.

sewol1 21-4-2014

Οι συγγενείς των αγνοούμενων είναι εξοργισμένοι με τις αντιδράσεις της κυβέρνησης και των αρχών, καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να οργανώσει την επιχείρηση για τη διάσωση των επιβατών που κατά κύριο λόγο είναι ανήλικοι μαθητές.

sewol12 21-4-2014

Μεγάλη ευθύνη επιρρίπτουν οι γονείς στον πλοίαρχο Λι Τζουν-σέοκ, ο οποίος, σύμφωνα με τους αυτόπτες, καθυστέρησε την εκκένωση του πλοίου και κατόπιν το εγκατέλειψε, ενώ ακόμη εκατοντάδες επιβάτες παρέμεναν μέσα σε αυτό, πολλοί εξ αυτών παγιδευμένοι στις καμπίνες τους.

sewol13 21-4-2014

Τη στάση του καπετάνιου στηλίτευσε και η πρόεδρος της χώρας στις δηλώσεις της, υπογραμμίζοντας, όπως αναφέρει η Daily Mail,  ότι «Αυτό ξεπερνάει κάθε φαντασία, από νομική και ηθική άποψη».

sewol15 21-4-2014

Μάλιστα, η πρόεδρος ανέφερε ότι η έρευνα για το ναυάγιο θα συμπεριλάβει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, από τους επιθεωρητές που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια, το πλήρωμα και τους ιδιοκτήτες του φεριμπότ.

sewol16 21-4-2014

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, μετά την πρόσκρουση οι επιβάτες έλαβαν την εντολή να παραμείνουν στις θέσεις τους επί 40 λεπτά. Όταν το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση ήταν πια πολύ αργά για να βγουν έξω.

sewol17 21-4-2014

 sewol18 21-4-2014

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-4-2014 από directNEWS.gr

 

σχετικά θέματα:

Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών από το ναυάγιο στη Νότια Κορέα


Τελευταίες Ειδήσεις