Logo

Κωνσταντινούπολη: Τρανσέξουαλ νεκρή από ρατσιστική επίθεση ενόπλων σε σπίτι



 
 

instabul 22-4-2014Μια 25χρονη τρανσέξουαλ σκοτώθηκε και ο 45χρονος φίλος της τραυματίστηκε όταν, στο πλαίσιο ρατσιστικής επίθεσης κατά...

διαφυλικών και ομοφυλόφιλων, άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά σπιτιού στην περιοχή Tarlabasi της Κωνσταντινούπολης, όπως μετέδωσε η  Hurriyet Daily News.

Συγκεκριμένα, η τρανσέξουαλ Çağla Joker, 25 ετών, και ο φίλος της, Nalan, 45 ετών, έπεσαν θύματα επίθεσης,  τις πρωινές ώρες της Τρίτης,  δύο ενόπλων σε σπίτι που βρίσκεται στην οδό Daracık

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και ασθενοφόρα, κατόπιν κλήσης από γείτονες που άκουσαν τους πυροβολισμούς.

Η 25χρονη τρανσέξουαλ υπέκυψε στα τραύματά της κατά τη μεταφορά της σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

Επίσης, βαριά τραυματισμένος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο ο 45χρονος Nalan.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να εντοπίσουν τους δράστες, οι οποίοι, ωστόσο, εξακολουθούν να διαφεύγουν τη σύλληψη.

Στη σορό της 25χρονης τρανσέξουαλ αναμένεται να διεξαχθεί νεκροψία - νεκροτομή. Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τουρκικής εφημερίδας, αδιευκρίνιστα παραμένουν τα κίνητρα της επίθεσης. Όμως, η αστυνομία υποπτεύεται ότι πρόκειται για έγκλημα μίσους εναντίον των λεσβιών, των ομοφυλόφυλων, των αμφιφυλόφιλων και των διαφυλικών ατόμων. 

Στο μεταξύ, διαδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν το βράδυ της Τρίτης στην κεντρική Κωνσταντινούπολη, κοντά στο σημείο όπου έγινε η επίθεση.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι παρότι είναι κοσμικό κράτος, και ένα από τα λίγα κράτη της Μέσης Ανατολής όπου η ομοφυλοφιλία είναι νόμιμη, η Τουρκία παραμένει μια βαθιά συντηρητική κοινωνία.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-4-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις