Logo

Συλλυπητήρια του Ερντογάν «στα εγγόνια των Αρμενίων» για τη μεγάλη σφαγή



 
 

erdogan 23-4-2014Τα συλλυπητήρια της Τουρκίας «στα εγγόνια των Αρμενίων, οι οποίοι σκοτώθηκαν το 1915» κατά τις σφαγές που είχαν στόχο...

την κοινότητα αυτή υπό την Οθωμανική Αυτοκρατορία, υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος Πρωθυπουργός εκφράζεται τόσο ανοικτά για την τραγωδία της σφαγής των Αρμενίων, που είχε λάβει χώρα μεταξύ των ετών 1915 και 1917, κατά τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και έχει αναγνωριστεί ως γενοκτονία από πολλές χώρες, αλλά όχι από την Τουρκία.

Στη σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το ΑΠΕ αναφέρεται: «Είναι ένα ανθρώπινο καθήκον να καταλάβουμε και να συμμεριστούμε τη βούληση των Αρμενίων να μνημονεύουν τα βάσανα που πέρασαν εκείνη την εποχή. Επιθυμούμε οι Αρμένιοι που έχασαν τη ζωή τους στις συνθήκες των αρχών του 20ου αιώνα να αναπαύονται εν ειρήνη και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στα εγγόνια τους».

Σημειώνεται, ότι στις 24 Απριλίου 1915 άρχισε η πρώτη γενοκτονία του 20ού αιώνα. Εκατοντάδες χιλιάδες Αρμένιοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είχαν εκτοπισθεί, πολλοί μεταξύ αυτών σκοτώθηκαν (1,5 εκατ. σύμφωνα με τους Αρμένιους) και τα περισσότερα αγαθά τους κατασχέθηκαν.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-4-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις