Logo

Εξαγριωμένο πλήθος επιτίθεται στον Ουκρανό πολιτικό Βολοντιμίρ Ρίμπακ πριν τη δολοφονία [βίντεο]



 
 

rybak 23-4-2014Βίντεο κατέγραψε την επίθεση εξαγριωμένων φιλορώσων στον Ουκρανό πολιτικό, Βολόντιμιρ Ρίμπακ, στην τελευταία του εμφάνιση, πριν βρεθεί...

βασανισμένος και δολοφονημένος.

Ο δημοτικός σύμβουλος φέρεται να δολοφονήθηκε από φιλορώσους αυτονομιστές στην πόλη Σλαβιάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, φαίνεται έξω από το δημαρχείο της Χολίβκα, μεταξύ του Ντόνετσκ και του Σλαβιάνσκ, περιτρυγιρισμένος από αρκετούς άνδρες που κινούνται απειλητικά εναντίον του.

Ο Ρίμπακ φέρεται να προσπάθησε να κατεβάσει τη σημαία της αυτονομιστικής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Στο βίντεο, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο gorlovka.ua, ένας άνδρας από το πλήθος ακούγεται να λέει: «Πάνω από το πτώμα μου θα κατεβάσεις τη σημαία αυτή».

Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι μάρτυρες είδαν τον πολιτικό να οδηγείται σε ένα αυτοκίνητο από μασκοφόρους άνδρες οι οποίοι φορούσαν στολές παραλλαγής αργότερα την ίδια ημέρα.

Τελικά, την Τρίτη, έγινε γνωστό ότι ο Ρίμπακ, ο οποίος ανήκει στο ίδιο κόμμα με τον μεταβατικό πρόεδρο της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, βρέθηκε νεκρός, ενώ φέρεται να είχε υποστεί βασανιστήρια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο πολιτικός και ένας ακόμη άνδρας -η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή- φαίνονται να έχουν βασανιστεί και να έχουν αφεθεί ζωντανοί σε ένα ποτάμι για να πνιγούν.

Η δολοφονία έγινε αφορμή για την επανέναρξη των επιχειρήσεων του ουκρανικού στρατού εναντίον των αυτονομιστών στην ανατολική, ρωσόφωνη Ουκρανία.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-4-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις