Logo

Ν. Κορέα: Βρέθηκε η σορός του μαθητή που είχε στείλει το πρώτο SOS για το μοιραίο ναυάγιο



 
 

nauagio Korea 24-4-2014Στους 162 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από το νοτιοκορεάτικο πλοίο, το οποίο βυθίστηκε...

ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι Ίντσεον στο τροπικό νησί Τζέζου.

Μέχρι στιγμής, μόνο 174 άνθρωποι έχουν διασωθεί από τους 476 επιβαίνοντες του πλοίου Sewol, εκ των οποίων 339 ήταν μαθητές και καθηγητές που πήγαιναν σχολική εκδρομή.

Ακόμα 156 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap.

Εν τω μεταξύ, σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες των δυτών που συμμετέχουν στις έρευνες στο βυθισμένο φέρι. Στα σκοτεινά και παγωμένα νερά που έχουν σκεπάσει το πλοίο, οι δύτες έχουν ως μοναδικό «μέσο» τα χέρια τους, αφού μόνο ψηλαφίζοντας μπορούν να εντοπίσουν τα θύματα του ναυαγίου.

Τα περισσότερα θύματα, όπως διαπιστώθηκε, είχαν σπασμένα δάχτυλα, πιθανόν επειδή τα παιδιά προσπαθούσαν απεγνωσμένα τις τελευταίες στιγμές της ζωής τους να σκαρφαλώσουν κάθετα στα πατώματα ή τις οροφές του ναυαγισμένου πλοίου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, βρέθηκε η σορός του μαθητή που έκανε την πρώτη κλήση για βοήθεια, λίγο πριν συντελεστεί η ναυτική τραγωδία στα ανοικτά της Νότιας Κορέας. Ο Τσόι είχε καλέσει τον αριθμό επείγουσας ανάγκης 119 τρία λεπτά πριν το πλήρωμα του πλοίου στείλει το πρώτο σήμα SOS.

«Σώστε μας. Το πλοίο βυθίζεται», ήταν τα λόγια του, τα οποία σκόρπισαν θυμό για την καθυστερημένη αντίδραση του καπετάνιου. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap, το παιδί ανασύρθηκε μέσα από το φέρρυ μποτ και αναγνωρίστηκε από τους γονείς του, ωστόσο αναμένεται να γίνει και εξέταση DNA για να επιβεβαιωθεί επισήμως η ταυτότητά του.

Σημειώνεται, ότι 29 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου του πλοίου, έχουν συλληφθεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πολλαπλά αδικήματα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-4-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις