Logo

Κίνα: Κρούσμα πανούκλας με ένα νεκρό - Σε καραντίνα 151 άνθρωποι [βίντεο]



 
 

panoukla Kina 23-7-2014Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της Κίνας, ύστερα από το θάνατο ενός νεαρού άνδρα λόγω πανούκλας...

στην επαρχία Γκανσού, βορειοδυτικά της χώρας.

Το κέντρο της πόλης Γιούμεν στην επαρχία Γκανσού, όπου πέθανε ο 30χρονος στις 16 Ιουλίου, όπως και τρεις περιοχές κοντινής πόλης έχουν αποκλεισθεί από τις αρχές, ενώ συνολικά 151 άνθρωποι τέθηκαν υπό επιτήρηση.

Πιστεύεται ότι κόλλησε την ασθένεια μετά από επαφή του με νεκρό τρωκτικό που έδωσε ως τροφή στον σκύλο του.

Οι άνθρωποι που τέθηκαν σε καραντίνα είχαν έρθει σε επαφή με τον αποβιώσαντα και μπορούν να τεθούν εκτός επιτήρησης εντός εννέα ημερών, εάν δεν εμφανισθεί κρούσμα ανάμεσά τους.

Η πανούκλα (βουβωνική πανώλη) είναι μια βακτηρίωση που εξαπλώνεται από ψύλλους ή τρωκτικά που ζουν στη φύση, όπως οι μαρμότες.

Αν και η ασθένεια μπορεί σήμερα να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, οι ασθενείς διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή της μόλυνσής τους, σημειώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ξεσπάσματα της ασθένειας σπανίως αναφέρονται στην Κίνα τα τελευταία χρόνια. Τα περισσότερα έχουν καταγραφεί σε απομακρυσμένες περιοχές στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση της Κίνας είχαν καταγραφεί 12 επιβεβαιωμένα κρούσματα και τρεις θάνατοι στην επαρχία Τσινγκάι το 2009 και ένας θάνατος στην επαρχία Σετσουάν το 2012.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-7-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις