Logo

Δημοσιογράφοι κρατούνται όμηροι από τον Ουκρανικό στρατό [βίντεο+φωτο]



 
 

dhmosiografoi1 23-7-2014Ο Βρετανός δημοσιογράφος και ανταποκριτής που συνεργάζεται με το Russia Today, Γκράχαμ Φίλιπς περιλαμβάνεται μεταξύ... 

των τεσσάρων ατόμων που κρατούνται όμηροι από τα Ουκρανικά στρατεύματα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANNA.

Ο Φίλιπς αγνοείται από τότε που πήγε μόνος του στο αεροδρόμιο του Ντόνετσκ ενώ λάμβανε χώρα μια μάχη.

Οι υπόλοιποι τρεις είναι ο κάμεραμαν του πρακτορείου ειδήσεων ANNA, μια υπάλληλος του γραφείου Τύπου της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και ενδεχομένως ένας γνωστός του Φίλιπς, ο οποίος  συνόδευε τον δημοσιογράφο στο αεροδρόμιο. 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέφρασε την ανησυχία του για την "εξαφάνιση" των δημοσιογράφων και απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή τους, αναφέρει το Russia Today. 

«Τη νύχτα της 22ας προς 23η Ιουλίου, τέσσερις δημοσιογράφοι, περιλαμβανομένου του ανταποκριτή που συνεργάζεται με το RT - του Βρετανού πολίτη Γκράχαμ Φίλιπς - και του εικονολήπτη του πρακτορείου ειδήσεων Anna News εξαφανίστηκαν στην περιοχή όπου εκτυλίσσονται μάχες στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας παραμένουν αιχμάλωτοι από τις ουκρανικές δυνάμεις», ανέφερε το Ρωσικό υπουργείο και ζήτησε την απελευθέρωσή των τεσσάρων.

Το Russia Today  είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι είχε χάσει τα ίχνη του Βρετανού συνεργάτη του Γκράχαμ Φίλιπς.

dhmosiografoi2 23-7-2014

Ο Βρετανός που είναι ενεργός χρήστης του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter είχε γράψει την Τρίτη το βράδυ ότι «βρισκόταν κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ καθώς είχε πληροφορίες ότι πρόκειται να ακολουθήσει μια νύχτα έντασης εδώ».

«Του ζητήσαμε να μην πάει εκεί καθώς ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο» επισήμανε το δίκτυο, που έλαβε το τελευταίο μήνυμα του δημοσιογράφου τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη και έλεγε «Όλα είναι καλά», προτού χάσει επαφή με εκείνον.

«Ανησυχούμε πολύ για εκείνον. Τον αναζητάμε παντού. Τον είδαν τελευταία φορά γύρω στα μεσάνυχτα κοντά σε ουκρανικές θέσεις πλησίον του αεροδρομίου» δήλωσε σε ένα δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου ένας εκ των υπευθύνων του γραφείου τύπου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-7-2014 από directNEWS.gr

 


Τελευταίες Ειδήσεις