Logo

Συρία: Σφαγές από τους τζιχαντιστές - Αγνοούνται 200 στρατιώτες [φωτο]



 
 

syria2 26-7-2014Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Λονδίνο, οι τζιχαντιστές έχουν σκοτώσει τουλάχιστον...

85 Σύριους στρατιώτες τις τελευταίες δύο ημέρες στην βορειοανατολική επαρχία Ράκα.

Μάλιστα, η ίδια πηγή ανέφερε ότι στην ίδια περιοχή αγνοούνται άλλοι 200 Σύριοι στρατιώτες. 

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποίησαν μαζικές εκτελέσεις και αποκεφάλισαν μέλη του Συριακού στρατού, που επιχειρούσαν να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Επίσης, τζιχαντιστικές ιστοσελίδες έχουν αναρτήσει φωτογραφίες που, όπως αναφέρουν, απεικονίζουν τα πτώματα Σύριων στρατιωτών που έχουν εγκαταλειφθεί στους δρόμους.

Ακόμη, το Συριακό Παρατηρητήριο κάνει λόγο για τουλάχιστον 28 τζιχαντιστές που έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο αρχικά ονομαζόταν Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέλαβε μία σημαντική στρατιωτική βάση στις παρυφές της Ράκα, ενισχύοντας έτσι την εξουσία του στην περιοχή.

syria3 26-7-2014

Ωστόσο, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας δεν αναφέρθηκαν στις πληροφορίες περί θυμάτων στις τάξεις του στρατού στην Ράκα.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο μήνα, το Ισλαμικό Κράτος--που έχει αποσπαστεί από την αλ Κάιντα--ανακήρυξε την ίδρυση ισλαμικού χαλιφάτου στις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες του στη Συρία και στο γειτονικό Ιράκ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-7-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις