Logo

Νέα 24ωρη εκεχειρία στη Γάζα κήρυξε η Χαμάς



 
 

gaza 27-7-2014Οι ένοπλοι μαχητές της Χαμάς συμφώνησαν το μεσημέρι της Κυριακής σε νέα 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα, από τις...

14:00 το μεσημέρι.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Σάμι Αμπού Ζούχρι, στο Reuters: «Σε απάντηση στην παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών και λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση του λαού μας και τη συγκυρία του Ιντ (σ.σ το τέλος του Ραμαζανιού), συμφωνήθηκε μεταξύ των ομάδων αντίστασης να υιοθετηθεί μία 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία, που θα ξεκινήσει σήμερα από τις 14:00 μμ».

Νωρίτερα το πρωί ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει εκ νέου τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, καταγγέλλοντας ότι οι μαχητές της Χαμάς αγνόησαν το αίτημα του ΟΗΕ να τηρηθεί ανθρωπιστική εκεχειρία 24 ωρών.

«Μετά τα αδιάλειπτα πυρά των ρουκετών από τη Χαμάς σε όλη τη διάρκεια της ανθρωπιστικής εκεχειρίας, που συμφωνήθηκε για το καλό του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα, ο στρατός θα επαναλάβει άμεσα τις αεροπορικές, θαλάσσιες και χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε μια ανακοίνωση του στρατού.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση αυτή, κάτοικοι της Γάζας δήλωσαν ότι άκουσαν σφοδρούς βομβαρδισμούς στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Παρά την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρία μονομερώς από το Ισραήλ ως τα μεσάνυχτα σήμερα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) νέες ρουκέτες ερίφθησαν από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον του ισραηλινού εδάφους, όπως ανακοίνωσε ο στρατός.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-7-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις