Logo

Το Ισραήλ κατέστρεψε το σταθμό ενέργειας της Γάζας [βίντεο]



 
 

gaza hamas 30-7-2014Όλες οι πτυχές της ζωής των Παλαιστίνιων στη Γάζα βρίσκονται πλέον σε κίνδυνο μετά την καταστροφή του μοναδικού σταθμού...

ενέργειας στη Γάζα στην οποία προχώρησαν οι Ισραηλινές δυνάμεις την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία πραγματοποίησαν την πιο σφοδρή και εκτεταμένη επίθεση στον Παλαιστινιακό θύλακα.

Διεθνή μέσα αναφέρουν ότι την Τρίτη εντάθηκαν οι επιθέσεις του Ισραήλ από αέρα, στεριά και θάλασσα, διαψεύδοντας με αυτό τον τρόπο πληροφορίες για επίτευξη συμφωνίας μετάξύ των δύο μερών και για κατάπαυση του πυρός.

Η επίθεση στο σταθμό ενέργειας κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 85 Παλαιστίνιους, με τους οποίους ο αριθμός των νεκρών από την έναρξη της Ισραηλινής επίθεσης ανέρχεται στους 1.200, ενώ στο Ισραήλ έχουν χάσει τη ζωή τους 53 στρατιώτες και 3 πολίτες. 

«Συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων» χαρακτήρισε η  Διεθνής Αμνηστία το χτύπημα στο σταθμό, καθώς με αυτό επιδεινώνονται τα ήδη σοβαρά προβλήματα με την παροχή νερού, την επεξεργασία λυμάτων,  την παροχή ενέργειας στους πολίτες, καθώς και με τις  ιατρικές εγκαταστάσεις.

Το  aljazeera, αναφέρει, ότι ο  επικεφαλής των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, μίλησε το βράδυ της Τρίτης για πρώτη φορά μετά την έναρξη των συγκρούσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο επικεφαλής των Ταξιαρχιών απέρριψε την κατάπαυση του πυρός μέχρι να τερματιστεί η στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στον Παλαιστινιακό θύλακα και να αρθεί ο αποκλεισμός του.

Ο Μοχάμεντ Ντέιφ, σε μία από τις σπανιότατες δημόσιες τοποθετήσεις του, τόνισε, χαρακτηριστικά, ότι η Χαμάς δεν πρόκειται να αποδεχτεί «καμία κατάπαυση του πυρός χωρίς τον τερματισμό της επίθεσης και την άρση του αποκλεισμού», διαβεβαιώνοντας ότι οι άνδρες του δεν σημαδεύουν Ισραηλινούς πολίτες. 

«Στοχεύουν μόνο (Ισραηλινούς) στρατιώτες, όμως οι στρατιώτες στοχεύουν πολίτες, κυρίως παιδιά και γυναίκες», συμπλήρωσε ο Μοχάμεντ Ντέιφ

Σημειώνεται, ότι η  ηχογραφημένη δήλωση του Ντέιφ μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση της Χαμάς.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-7-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις