Logo

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείριση της φρεγάτας «Σαλαμίς» στην Τρίπολη [βίντεο]



 
 

fregata 1-8-2014Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, η επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού για τον απεγκλωβισμό 186 Ελλήνων...

και ξένων υπηκόων από τη Τρίπολη της Λιβύης.

Η φρεγάτα απέπλευσε ήδη για το λιμάνι του Πειραιά, όπου αναμένεται να καταπλεύσει το πρωί του Σαββάτου 2 Αυγούστου 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Στη φρεγάτα έχουν επιβιβαστεί 186 συνολικά πολίτες, εκ των οποίων 77 είναι από Ελλάδα (ανάμεσά τους επτά μέλη του προσωπικού της ελληνικής Πρεσβείας), 12 από Κύπρο, 78 από Κίνα, 10 από Ηνωμένο Βασίλειο, 7 από Βέλγιο, 1 από Ρωσία και 1 από Αλβανία.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την παρακάτων ανακοίνωση για την επιχείρηση: «Λόγω των δυσμενών συνθηκών ασφαλείας που επικρατούν στην περιοχή, ανακοινώνεται η προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Τρίπολη της Λιβύης.

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού μετέβη στην περιοχή και μεταφέρει, σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας, Έλληνες πολίτες με τα μέλη των οικογενειών τους που διέμεναν στην Λιβύη, πολίτες ευρωπαϊκών και άλλων χωρών καθώς και το προσωπικό της Πρεσβείας, προς την Ελλάδα».


βίντεο: enikos.gr

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-8-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις