Logo

Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από κατολισθήσεις στη Χιροσίμα [φωτο]



 
 

Hiroshima 20-8-2014Τουλάχιστον 27 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων αρκετά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στην Ιαπωνία, την Τετάρτη, από κατολισθήσεις που προκάλεσαν...

καταρρακτώδεις βροχές στα περίχωρα της πόλης Χιροσίμα.

Ο απολογισμός είναι πιθανό να αυξηθεί, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Άλλα δέκα άτομα αγνοούνται, καθώς μέσα σε μια νύχτα, στην περιοχή έπεσε βροχή που συνήθως πέφτει στη διάρκεια ενός μήνα, σε έδαφος που είχε ήδη χαλαρώσει από τις δυνατές βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων.

Ελικόπτερα παρέλαβαν τους επιζώντες, καθώς τα συνεργεία διάσωσης εργάζονται μέσα σε λάσπη και σωρούς από πέτρες που κατέκλυσαν κατοικημένες περιοχές σε απόσταση περίπου 5 χλμ. από το κέντρο της πόλης.

Ανάμεσα στους διασωθέντες ήταν δύο αδέλφια, ηλικίας 11 και 2 ετών, των οποίων το σπίτι χτυπήθηκε απο τη λάσπη καθώς κοιμούνταν.

Ορισμένα σπίτια έχουν μετακίνηθεί έως και 100 μέτρα από την κατολίσθηση, στο τμήμα που έχει πληγεί περισσότερο, όπου πηχτή λάσπη που φτάνει ως το γόνατο δυσχεραίνει τις προσπάθειες διάσωσης.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, επέστρεψε νωρίτερα στο Τόκιο από τις καλοκαιρινές διακοπές του και δήλωσε ότι θα αποστείλει αρκετές εκατοντάδες στρατιώτες στην πληγείσα περιοχή για να βοηθήσουν στις προσπάθειες διάσωσης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-8-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις