Logo

Συνεχίζονται οι ταραχές στο Φέργκιουσον - 47 συλλήψεις



 
 

ferguson 20-8-2014Άλλη μια νύχτα ταραχών πέρασε το Φέργκιουσον, η πόλη του Μιζούρι που συγκλονίζεται εδώ και ένδεκα ημέρες από ταραχές, μετά το θανάσιμο τραυματισμό του 18χρονου...

Μάικλ Μπράουν από πυρά αστυνομικού.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε 47 συλλήψεις στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και ότι κατέσχεσε αρκετά πυροβόλα όπλα που έφεραν διαδηλωτές.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε καλέσει τους διαδηλωτές να διαλυθούν χωρίς να κάνει χρήση δακρυγόνων, αλλά στη συνέχεια αστυνομικοί εφόρμησαν στο πλήθος και έκαναν συλλήψεις.

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί αργά χθες στο κέντρο της μικρής αμερικανικής πόλης εκφράζοντας ειρηνικά την οργή τους και ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη, κοντά στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο 18χρονος, στις 9 Αυγούστου.

Οι διαδηλωτές, κρατώντας τα χέρια ψηλά, φώναζαν το σύνθημα "Μην πυροβολείτε!", ενώ βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί τους παρακολουθούσαν από απόσταση.

Ωστόσο, λίγο πριν την ολοκλήρωση της ειρηνικής μέχρι τότε διαμαρτυρίας, κάποιος πέταξε ένα μπουκάλι προς τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν επεισόδια.

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ, αφροαμερικανικής καταγωγής, που έχει υποσχεθεί στους κατοίκους του Φέργκιουσον ότι θα ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση του θανάτου του νεαρού Αφροαμερικανού, αναμένεται σήμερα στην πόλη.

Εκπρόσωπος του εισαγγελέα της κομητείας Σεντ Λούις δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι δικαστήριο ενόρκων, αρμόδιο να αποφασίσει αν θα ασκηθεί δίωξη κατά του αστυνομικού, αναμένεται να εξετάσει την υπόθεση εντός της ημέρας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-8-2014 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις